Eriksens hat-trick sendte Hareide og Danmark til VM

Tottenham-stjerne Christian Eriksen herjet med Irland etter tidlig kalddusj.

Irland - Danmark 1-5 (1-5 sammenlagt)

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Danmark skuffet stort da de spilte målløst i første playoff-kampen mot Irland i København, og fikk en kalddusj etter få minutter spill da Shane Duffy headet inn 1-0, men danskene skulle slå knallhardt tilbake. Først utlignet Andreas Christensen utlignet via Cyrus Christie, før det var duket for Christian Eriksen-show.

Midtbanestjernen banket inn tre praktscoringer og sørget for 4-1-ledelse. I sluttminuttene ordnet Nicklas Bendtner straffespark, som han selv satte inn til 5-1 for Åge Hareide og Danmark, som er klare for VM.

– Alle spillerne, også de som ikke var på banen, var innstilte på at Irland ikke skulle ta dette fra oss. Og så er det ikke til å komme utenom at Eriksen spiller en helt uvirkelig kamp, hans beste kamp noensinne, synes jeg, sa Bendtner til Kanal 5 ifølge dansk TV 2.

Åge Hareide tok over det danske landslaget før VM-kvalifiseringen.

– Det er ganske stor bragd, for Irland ikke kjent for å slippe inn fem mål på hjemmebane. De er tette og gode defensivt, men i dag var vi gode på alt offensivt, og sånn er fotball av og til. Jeg er en fantastisk gjeng med fotballspillere, sier den norske treneren til Max.

Irland tok ledelsen allerede før det var spilt seks minutter i Dublin. Robbie Bradys frispark ble slått inn i feltet, og Nicolai Jørgensens klarering er så svak at det heller blir en ball til Shane Duffy. Kasper Schmeichel var på halvdistanse, og han er sjanseløs i hodeduellen med Duffy, som stanget Irland inn Irlands ledermål.

En snau halvtime var spilt da jubelen hos hjemmefansen i Dublin stilnet. Pione Sisto driblet seg fint løs til venstre og spilte inn til Andreas Christensen. Chelsea-stopperen traff ikke spesielt godt, men godt nok til at ballen gikk via Cyrus Christie til 1-1.

Bare tre minutter senere var kampen snudd. En strålende kontring av danskene ender hos Christian Eriksen på 16 meter. Tottenham-stjernen klemte til og skjøt via tverrliggeren til 2-1.

Da måtte Irland plutselig ha to mål for å gå til Russland, men etter 62 minutters spill fjernet Eriksen all tvil. Den danske midtbanespilleren ble spilt opp i mellomrommet og fra 18 meter skrudde han vakkert inn 3-1.

Ti minutter senere banket Eriksen inn sitt tredje for kvelden. Stephen Ward fikk ikke klarert innlegget til Jørgensen, og ballen gikk rett ut til Eriksen, som klinte til på første berøring. Ballen gikk opp i krysset til 4-1 for Danmark.

Halvannet minutt før slutt ordnet Nicklas Bendtner straffespark da han ble taklet av Shane Duffy. Rosenborg-spissen tok straffesparket selv, og han var iskald fra ellevemetersmerket og fastsatte resultatet til 5-1 – mer enn nok til å sikre spill i neste års VM.

– Det er helt vilt. Det er en drøm som går oppfyllelse. Det er fantastisk å være en del av det, sier Celta Vigo-spiller Pione Sisto i intervju vist på Max.