Minst fire personer ble drept i en skyteepisode i nærheten av byen Red Bluff i Nord-California tirsdag, skriver flere lokale medier.

I tillegg er den antatte gjerningsmannen. skutt og drept av politiet. Et semiautomatisk gevær og to håndvåpen ble sikret på stedet.

TV-stasjonen KCRA skriver at skytingen startet med bråk i en bolig. Gjerningsmannen drepte en mann og stjal pickupen til kameraten hans.

Deretter kjørte han til den kombinerte barnehagen- og skolen, Rancho Tehama School, i Rancho Tehama Reserve, og skjøt mot en far som kjørte barna sine til skolen.

Etterforskerne undersøker syv ulike åsteder i forbindelse med skyteepisoden, melder den lokale TV-stasjonen KRCR.

Flere skadd

I tillegg til at fire personer er drept, er også minst to barn blitt skadd i skytingen, ifølge lokalavisen Redding Record Searchlight.

Det ene barnet og en kvinne ble skutt mens de kjørte bil, sier Johnston til KRCR.

Administrasjonsmedarbeider Jeanine Quist i Corning Union Elementary School District sier til nyhetsbyrået Associated Press (AP) at ingen ble drept på skolen, men at flere elever ble skutt og skadd.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over antall skadde.

– Jeg vet at vi har fløyet flere elver til sykehus. Jeg vet at skolen er klarert. Jeg vet at vi har barn, som var på skolen, på et trygt sted på dette tidspunktet, sier assisterende sheriff Phil Johnston til TV-stasjonen kort tid etter hendelsen.

Assisterende sheriff Phil Johnston sier at det tidlig ble klart at skytteren valgte ut tilfeldige mål.

– Det er en veldig trist dag for oss i Tehama County, sier han.

Søkte tilflukt i klasserommene

Coy Ferreira fulgte datteren sin til barnehagen da han hørte noe som hørtes ut som kinaputter. En ansatt ved skolen skrek at folk måtte komme seg inn i klasserommene fordi noen skjøt mot skolen, skriver KRCR.

Ferreira løp inn i et klasserom sammen med 14 barn. Han forteller at en serie med skudd kom gjennom vinduene i klasserommet, og at ett barn ble truffet i foten og brystet.

– Innen et minutt var vi alle i klasserommene, og plutselig ble det avfyrt skutt i 20 til 25 minutter. Vinduet mitt ble truffet av noen skudd og en elev ble skadet i klassrommet. Han ble truffet på en eller annen måte. Det skjedde så raskt, sier han til TV-stasjonen.

Hørte skudd

Storavisen Los Angeles Times har snakket med eieren av en kafé i nærheten. Hun sier at hun ringte nødetatene etter at hun hørte flere skudd og skrik fra skolen.

Kvinnen forklarer at hun hørte rundt 100 skudd, og at det hørtes det ut som om skuddene ble avfyrt fra flere våpen.

Hun flyttet selv til området fra Redding for om lag syv år siden, og har alltid følt seg trygg.

– Jeg håper at stedet ikke får et slags dårlig rykte på grunn av én person, sier hun.

Rundt 100 politifolk rykket ut til Rancho Tehama Reserve som følge av skytingen.

Skytingen startet like før klokken 8 lokal tid tirsdag morgen.