Spesialsoldaten Logan Melgars dødsfall har sendt sjokkbølger gjennom de amerikanske spesialstyrke-miljøene den siste tiden.

Melgar døde i juni under tjeneste for USA i det vestafrikanske landet Mali. Natt til 4. juni mistet han bevisstheten og sluttet å puste i boligen han bodde i i byen Bamako.

Han ble tatt hånd om av spesialsoldater og kjørt til et nærliggende sykehus. Men livet sto ikke til å redde. Melgar døde av kvelning og saken blir nå behandlet som drap.

Før han døde hadde han oppdaget at to soldater fra USAs toppsoldatstyrke Navy SEALS underslo penger fra et fond som skulle brukes til å betale informanter i jakten på terrorister i Mali, skriver The Daily Beast.

To Navy SEAL-soldater etterforskes nå etter mistanker om at de drepte Melgar, skriver New York Times, som først omtalte det mystiske dødsfallet.

Ringte kona

Like før han døde, fortalte småbarnsfaren Logan sin kone at han hadde en dårlig følelse for to av medsoldatene. Begge var medlemmer i SEAL Team Six, en av USAs best trente soldatstyrker, fortalte Melgar på telefon fra Mali.

Navy Seal Team Six er gruppen som gjennomførte aksjonen i Pakistan der Osama bin Laden ble drept.

Melgar ville ikke si så mye i telefonsamtalen med kona Michelle, men sa at han ville fortelle hele historien da han var tilbake i USA.

De to soldatene Melgar skal ha avslørt for underslag skal ha tilbudt ham å få en del av de underslåtte pengene, noe han avslo.

Løy trolig om alkoholrus

Dager senere døde han, i det som først ble forklart som et alkoholrelatert dødsfall. Soldatene som brakte ham til sykehus, hevdet at han hadde deltatt i kamptrening i alkoholrus, og at dette førte til komplikasjonene som tok livet av ham.

Det er bare ett problem: Det ble ikke funnet verken alkohol eller narkotiske stoffer i blodet på den høyt respekterte soldaten under obduksjonen, ifølge kilder The Daily Beast hevder å ha i det amerikanske forsvaret.

Historien til de nå drapsmistenkte Navy SEAL-soldatene begynte sakte men sikkert å rakne, og minst to ledere for USAs spesialstyrker i Vest-Afrika varslet om dødsfallet oppover i systemet.

De to mistenkte soldatene ble fløyet ut av Mali og permittert etter at Logan døde, men det er foreløpig ikke tatt ut siktelse mot dem. Og det finnes ulike versjoner av hva som skal ha skjedd. Ble Melgar kvalt med vilje, eller var det et uhell at han døde?

Skal ha fortalt vitne om kvelertak

Ifølge NBC News har et vitne fortalt at den ene av de mistenkte soldatene sa til ham at han hadde tatt kvelertak på Melgar i den nå døde soldatens seng.

Denne soldaten er av New York Magazine identifisert som den tidligere MMA-utøveren Anthony DeDolph.

Ifølge DeDolph skal tre andre soldater også ha kommet inn på rommet og hoppet opp på ham og Melgar i det som nå ble betegnet som slåssing.

Da de oppdaget at han ikke pustet skal de ha forsøkt å gjennomføre hjerte- og lungeredning og å åpne luftveiene gjennom en åpning i Melgars hals, ifølge dokumenter NBC har fått tilgang til.

Ifølge New York Times har representanter for den amerikanske marinen gitt ulike svar på hvor etterforskningen står: En sier til avisen at etterforskningen er fullført og at det ikke er funnet grunnlag for siktelse, mens en annen kilde i forsvaret sier at etterforskningen fortsatt pågår.