Mørk anmelder flere for å spre de private bildene

Én person skal være anmeldt tirsdag, skriver VG. Nora Mørk takker for støtten på Instagram.

En knust Nora Mørk fortalte på TV 2 mandag om de private bildene som var hacket på hennes telefon og spredd. Telefon var blitt hacket via en app og en mann i tjueårene har tilstått.

Håndballstjernen sier til VG at det vil komme flere anmeldelser. Avisen skriver at én person ble anmeldt tirsdag, og flere anmelder kan komme de neste dagene.

– Flere personer vil bli anmeldt. Det er nå kampen begynner. Jeg kommer ikke til å gi meg, sier hun til VG.

Nora Mørk har fått en enorm støtte etter at hun sto frem med den historien. Tirsdag formiddag valgte hun å takke på sosiale medier.

– Aldri har jeg spilt en tøffere kamp. En personlig kamp av selvfølelse, sinne, skuffelse, panikk og frustrasjon. Nå vet jeg at jeg ikke står alene i dette. Tusen takk til alle som har støttet og hjulpet meg til å stå frem... og en spesiell takk til Lene, Gro og Tone, skriver Mørk på Instagram.

Politiet mener Mørk gjør rett i å anmelde bildetyveriene.

– Hvis man ikke anmelder sakene, får vi heller ikke kjennskap om at dette er et problem. Sakene som anmeldes til oss blir registret og vi kan straffeforfølge og etterforske direkte, eller de kan gjenopptas og danne grunnlag for senere etterforskning. Anmeld til politiet er vår klare oppfordring, sier politioverbetjent i Kripos, Jostein Strømnes, til TV 2.

– Disse sakene er veldig alvorlige. Det er en krenkelse som er livsvarig. Den slutter ikke på noe tidspunkt, for bildene som er spredt på nett har en tendens til å bli lastet ned og spredd for alle vinder, sier Strømnes.

Mørk var på landslagssamling da hun oppdaget at bildene var spredt.

– Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, forteller hun.