– Jeg kan ikke huske en spiller som har startet så bra

Etter en imponerende høst matcher Mohamed Salah Romelu Lukaku og Álvaro Morata, og har overbevist skeptikerne – deriblant Steven Gerrard.

Se Liverpool – Southampton på TV 2 Sort Premium og Sumo 16.00!

– Jeg kan ikke huske å ha sett en Liverpool-spiller som har startet så bra, med fare for å bli historieløs, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller, og utdyper:

Se Salahs to scoringer mot West Ham i vinduet øverst!

– Det er klart at Torres var god i starten. Suarez kom inn, men slo da mest målgivende. At han viser den klassen fra dag én gjør ham til et av de mest overbevisende kjøpene til Liverpool i min levetid, mener han.

Leverte i Roma

Med sju Premier League-scoringer har Mohamed Salah like mange som Romelu Lukaku og Álvaro Morata – flere enn Alexandre Lacazette, og bare færre enn Harry Kane og Sergio Agüero.

I Champions League har han fire mål på fire kamper.

– At han skulle bli så bra med en gang har overrasket meg litt, men han gjør ganske mye av det samme som han gjorde for Roma i vår, sier Stamsø Møller, som omtalte Salah som en kjempesignering på Twitter da overgangen ble klar.

– Grunnen til at jeg skrev det, er at han er skreddersydd for Klopps fotball. Jeg mente han var mer enn god nok til å spille for Liverpool fra første spark. De var innmari avhengige av Manés uforutsigbarhet, men denne høsten har vi sett mest fra Salah fordi Mané ikke har spilt.

– Det er ikke dumt å ha Afrikas to beste spillere i stallen, slår han fast.

– Kan score mer enn 20

De to siste sesongene i Serie A scoret lynvingen henholdsvis 14 og 15 mål. Med den statistikken i bakhodet, ser fotballeksperten ingen grunn til at Salahs målsnitt skal være et blaff.

– Snarere tvert imot. Hvert fall når Coutinho begynner å spille jevnlig. Man så i preseason hvordan den linken fungerte – de var umulige å forsvare seg mot. Jeg tror det er helt realistisk at han skal nå 20 mål denne sesongen.

Derimot er Steven Gerrard blitt overrasket over egypterens storspill.

– Jeg så ham for Chelsea, og da ble jeg ikke imponert. Han var selvsagt god for Roma, men jeg tenkte: «er dette virkelig en spiller som passer inn i Premier League?». Jeg var – som mange andre Liverpool-supportere – usikker på hvordan det kom til å gå, sier Liverpool-legenden ifølge ESPN.

– Du må bare gi manageren og speiderne ros for at de valgte å bruke så mye penger på en spiller som har floppet i Premier League tidligere. Han har kommet inn og vært klasse denne sesongen. Salah har vært Liverpools soleklart beste spiller, skryter han.

Klopp tok avgjørelsen med speiderne

I sommer ønsket Jürgen Klopp seg en hurtig ving. Han takker speiderteamet for at kjøpet ble Mohamed Salah.

– Vi var sikker på at han kunne bidra. Michael Edwards, Dave Fallows og Barry (Hunter) maste på meg og sa: «kom an, kom an, Mo Salah, han er løsningen!», forteller Liverpool-manageren i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Når du har 20 spillere på blokken, er det vanskelig å bestemme seg tidlig. Med ham ble alle overbeviste, som gjorde at vi kunne gå for ham tidlig. Han er en fantastisk person, en fin fyr og en glimrende fotballspiller, skryter tyskeren.

Men at egypteren skulle slå til som han har gjort hadde ikke Klopp sett for seg.

– Jeg trodde ikke han kunne score tolv mål, eller hva det nå er, på 17 kamper, men jeg håper han ikke er ferdig nå!

Ville slå tilbake etter Chelsea-oppholdet

Diaa El Sayed var trener for Egypts U20-landslag da Salah spilte der. Siden ble han A-landslagets assistenttrener, der han anbefalte Bob Bradley å gi lynvingen landslagsdebuten. Ifølge Telegraph er han fortsatt en nær venn av Salah.

Han foteller at Liverpool-supporternes nye helt fortsatt er frustrert etter det mislykkede oppholdet i Chelsea, og minner på da Salahs elleville feiring da han scoret for Fiorentina mot Spurs i Europa League i 2015.

– Vanligvis er han rolig når han scorer. Denne gangen rev han av seg skjorten og ble helt gal. Han sa at han ville bevise hvilke kvaliteter han har overfor alle i England – Chelsea, supporterne og eieren. Han trivdes ikke i Chelsea, konstaterer El Sayed overfor Telegraph.

Bommet på sjansene

Salahs tidligere trener forteller også en historie fra African Youth Championships. Den fungerte også som en kvalifisering til U20-VM, og Egypt hadde slått ut vertsnasjonen og kvalifisert seg i samme slengen.

Alle på laget dro ut for å feire. Utenom Salah, fordi han hadde bommet på så mange sjanser.

– Han låste seg inne på hotellrommet og gråt.

– Vi kom til å kvalifisere oss om vi spilte uavgjort eller vant. Vi scoret tidlig, men Salah bommet på 15 sjanser i første omgang og 15 sjanser i andre omgang.

– Neste dag gikk bare han og jeg ned på treningsfeltet. Vi stod i en time og øvde på avslutninger. Nå kan du se hvor god han er foran mål, sier El Sayed.

I dag får Mohamed Salah nok en sjanse til å notere seg på scoringslisten. Liverpool – Southampton ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo 16.00!