Nicklas Bendtner (29) og Rosenborg er allerede seriemester. Og i sin første sesong på Lerkendal kan spissen få enda mer å juble for.

Bendtner er nemlig blant de fire nominerte til prisen "Årets spiller i Eliteserien", opplyser Eliteserien på sine hjemmesider.

De øvrige nominerte spillerne er Björn Bergmann Sigurdarson (Molde), Tore Reginiussen (Rosenborg) og Ohi Omuijuanfo (Stabæk).

Se Bendtner scoret to mål mot Brann i Sportsnyhetene øverst på siden!

Prisen deles ut 27. november og gis til spilleren som får flest stemmer. Kapteinene fra Eliteserie-klubbene avlegger én stemme hver for å kåre vinneren.

Bendtner har scoret 18 mål og leder kampen om toppscorer-tittelen i Eliteserien ett mål foran Ohi med to runder igjen av sesongen. Dansken tok seg forbi på listen da Stabæk-spissen pådro seg en skade og var ute av spill i nesten en måned.

De nominerte til årets spiller i OBOS-ligaen: Kristian Fardal Opseth (Bodø/Glimt), Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt), Amahl Pellegrino (Mjøndalen) og Niklas Sandberg (Ull/Kisa).

I tillegg til årets spiller-prisene vil en fagjury dele ut prisene "Årets trener i Eliteserien og OBOS-ligaen", "Årets gjennombrudd", "Årets supporter", "Årets fotballforbilde", "Årets mål" og "Kniksens hederspris".