HACKET: Nora Mørk ble i høst klar over at private bilder var på avveie. Mandag fortalte hun om den tunge tiden.
HACKET: Nora Mørk ble i høst klar over at private bilder var på avveie. Mandag fortalte hun om den tunge tiden. Foto: Tom Rune Orset

Stor støtte til Nora Mørk: – Du er et forbilde for meg

Nora Mørk opplevde at mobilen hennes ble hacket og private bilder spredt på nett. Nå renner støttemeldingene inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag fortalte Nora Mørk at hun har levd i et mareritt. Mobilen hennes ble hacket og private bilder spredt på internett.

Selv er landslagsstjernen klar på hvorfor hun har valgt å fortelle om bildetyveriet.

– Det er tre grunner til det. Det er for å ta tilbake kontrollen over livet mitt og det er også fordi jeg er utrolig forbanna, skuffa, lei meg og frustrert. Jeg gjør det også for mange av de andre jentene der ute som har vært utsatt for det samme som meg, sa Mørk til TV 2.

Saken har fått bred omtale, og det har ikke manglet reaksjoner. På Instagram har mange valgt å uttrykke sin støtte overfor profilen. Blant dem er flere av Mørks håndballkolleger.

– Viktig budskap du står frem med Nora Mørk. Det er ikke greit å spre bilder. Vi skal fremsnakke og ta vare på hverandre, skriver Karoline Dyhre Breivang på sin Instagram-profil.

Veronica Kristiansen skriver at Nora Mørk er et forbilde for henne.

– Stor respekt for den sterkeste og modigste jenta jeg kjenner, Nora Mørk. Jeg står ved din side og jeg vet at det er mange, mange flere som gjør det samme. Jeg er stolt av at du tar tilbake kontrollen. Du er et forbilde for meg og for mange andre, skriver hun.

Tvillingsøster Thea Mørk har lagt ut et bilde av seg selv og søsteren.

– Min sterke, sterke Nora! Den kampen du velger å stå i i dag er så utrolig viktig. At du tør å være en stemme og en frontfigur for å endre dette voksende samfunnsproblemet du selv er blitt utsatt for, er helt utrolig! Vi må alle forstå skadene denne kriminaliteten medfører, og vi må alle være medmennesker som beskytter og hjelper hverandre, skriver hun under bildet.

– Du gir oss så mye glede

Mange har brukt emneknaggen «sharingisnotcaring» i sine støttemeldinger til Nora Mørk. Også på mikrobloggtjenesten Twitter er meldingene mange.

– Har stått sammen med deg i mange år på håndballbanen, nå står vi sammen utenfor. Du er så modig, Nora, og jeg er skikkelig stolt over at du tar denne kampen her. Du blir og er ett stort forbilde for oss alle. Ta tilbake kontrollen, skriver Camilla Herrem.

I tillegg til lagvenninnene har også en rekke personer som har sett eller lest saken, uttrykt sin støtte overfor Nora Mørk.

– Så akkurat Nora Mørk på TV, og hva hun er utsatt for. Du må ikke forsvinne fra håndballen. Du gir oss så mye glede. Jeg mener du er verdens beste spiller, ikke la deg knekke. Støtter deg fullt. Dere som sprer dette: Dere er verdt null og niks, skriver en bruker på Twitter.

– Av med hatten for Nora Mørk. Intervjuet med TV 2 er vaskeekte og rørende. Håper for hennes del at hun får en håndballrevansj i desember, skriver en annen.

– En kamp i sinne og panikk

Nora Mørk har også lagt ut et bilde på Instagram etter at hun fortalte om hackingen. I bildeteksten takker hun for støtten.

– Aldri har jeg spilt en tøffere kamp. En personlig kamp av selvfølelse, sinne, skuffelse, panikk og frustrasjon. Nå vet jeg at jeg ikke står alene i dette. Tusen takk til alle som har støttet meg og hjulpet meg til å stå frem og en spesiell takk til Lene, Gro og Tone.

Nora Mørk var på landslagssamling da hun ble klar over at private bilder av henne ble spredt på nett.

– Det er én som har vært inne i mitt privatliv, stjålet noe fra meg og valgt å dele det med alle. Det har knekt meg, sa Mørk til TV 2.

Telefon var blitt hacket via en app. En mann i tjueårene har tilstått. De siste månedene har den verdenskjente håndballstjernen vært langt nede. Det å ikke ha kontroll på bildene og på hvem som ser dem, har vært tøft.

– Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, fortalte hun.