TURSØSTRE: Stine og Hege må jobbe for å holde liv i flammene i BioLite CampStove2
TURSØSTRE: Stine og Hege må jobbe for å holde liv i flammene i BioLite CampStove2 Foto: TV 2 hjelper deg/ Malene Drivenes

Tingene du ikke visste du trengte på tur

TV 2 hjelper deg (TV 2): Blir turen bedre med en håndholdt espressopumpe i sekken? Vi har testet ut fem produkt som enten kan gjøre turen din mer komfortabel eller bare sekken din tyngre.

Se innslaget i TV 2 hjelper deg på torsdag kl. 20.30!

– Vi er ikke noen gramjegere. Og noen ganger så får vi svi for det også fordi sekken blir veldig tung. Kanskje for tung, sier Stine.

Stine og Hege Schultz Heireng, søstrene bak turnettsiden tursøstre.no, skal teste ut de fem produktene TV 2 hjelper deg har pakket i sekken.

Kos og fornuft

– Vi er utrolig glad i å kose oss på tur. For oss står kos i fokus, forteller Hege.

Men likevel er det en balansegang mellom kos og fornuft når man pakker sekken og skal ut på tur.

– Om sekken blir altfor tung så blir turen veldig tøff, men det man kan gjøre er å justere etappene. Har du tung sekk kan du gå litt kortere. Men har du lange dagsetapper så bør du jo tilpasse tyngden på sekken etter det, sier Stine.

På en tur i nærmarka kan man tillate seg å fulle sekken med litt ekstra godsaker mener søstrene.

Les vurderingene av hvert produkt under!

Dusjpose og håndholdt espressopumpe

De fem produktene som er med i denne sjekken er et vaffeljern, en dusjpose, stormkjøkken med en innebygd termoelektrisk generator, et trekk som gjør liggeunderlaget ditt om til en stol og en håndholdt espressopumpe.

To tomler ned

Dusjposen og stormkjøkkenet får en klar tommel ned fra søstrene.

– Det er for lite trykk i strålen, sier Hege om dusjen.

Mens stormkjøkkenet, som du kan lade mobilen din på og som har en medfølgende lampe, synes Stine blir mer som en leke.

– Her ville jeg heller tatt med en hodelykt, powerbank til mobilen og bygd mitt eget bål, forteller Stine.

Tre tomler opp

Vaffeljernet, trekket til liggeunderlaget og den håndholdte espressopumpa får tommel opp og søstrene mener at de alle bidrar til kos på turen.

– Det var bra at vaffeljernet var så lett og hadde så stor stekeflate. Og det kan brukes på både bål og primus, sier Stine.

Se alle våre innslag på TV 2 Sumo!

Sea to Summit Pocket Shower

Kr.249,-

Dusjposen er lagd av vanntett høyeffektiv polyuretanbelagt nylonvev som søstrene synes er en god ide. Men de mener at det ikke er trykk nok i vannstrålen. Tommel ned.

Eagle Vaffeljern

Kr.379,-

Jernet skapte begeistring hos søstrene fra de ble tatt ut av sekken. Den lette vekten gjør at dette er et vaffeljern som lett kan bli tatt med på tur, og det kan bli brukt på både bål og primus. Samtid har det en stor stekeflate og innvendig er det non-stick belegg som gjør at vaflene er lett å få ut av jernet. Tommel opp.

Minipresso NS, Wacaco

Kr. 649,-

Den håndholdte espressopumpen var enkel å bruke og veier ikke så mye. Og den er enkel å bruke. Ved å ta en kapsel inn i pumpen og fylle den med vann så ender du opp med akkurat det. Kaffe som smaker kapselkaffe. Tommel opp.

Exped Chair Kit

Kr.799,-

Søstrene slet litt med å forstå hvordan trekket skulle på liggeunderlaget og hvordan det skulle festes for å bli en stol. Men de mener det er en praktisk ting å ha med seg på tur, fordi man alltid har med seg et liggeunderlag og ofte kan ha behov for en plass å sitte. Samtidig veier ikke dette trekket særlig mye og er derfor også lett å ta med seg. Stolen var også godt å sitte på. Tommel opp.

BioLite CampStove 2

Kr. 1649,-

Det ble fin fyr i bålet og viften gjorde at flammen holdt seg. Lading av mobil fungerte bra og det gjorde også den medfølgende lampen. Men du skal helst bruke små kvister og greiner til bålet, noe som fører til at man må passe godt på at det er liv i bålet. Søstrene synes også det tok litt lang tid å få det varmt nok til å f.eks få stekt en vaffel. Og vekten på produktet gjør at de heller ville tatt med seg hodelykt, powerbank og lagt bål selv. Tommel ned.