Kadafi Zaman leder Juleaksjonen på TV 2

Artistgallaen på TV 2 dukker opp i ny drakt - og har skiftet navn til Juleaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 16. desember kl. 20 går startskuddet for den nesten tre timer lange Juleaksjonen på TV 2. Her blir det blant annet sterke og rørende historier, nære møter og flere musikalske høydepunkt. Målet med sendingen er å skaffe nye faddere til Røde Kors sin fadderordning. Mottoet for sendingen er «Gi barn i nød en mulighet».

Lothepus på tur med Røde Kors

TV 2-profiler fra både nyheter, sport og underholdning viSl delta i sendingen som tidligere het Artistgallaen. Blant annet Guri Solberg, Erik Thorstvedt og Kadafi Zaman har alle ulike roller i Juleaksjonen. Nyhetsreporteren har selv sett hvordan Røde Kors bidrar ulike steder i verden.

– Den innsatsen Røde Kors og deres frivillige gjør i felt er imponerende. Jeg har selv sett resultatene av det humanitære arbeidet deres på nært hold i flere katastrofer og kriser. Det er en stor ære å bidra, sier Kadafi Zaman.

Det vil bli flere kjente fjes å se på skjermen denne kvelden. Vendela Kirsebom, Lothepus, og Øystein «Pølsa» Pettersen er bare noen av dem som har vært med Røde Kors til ulike steder i verden.

ELSKER jula

Emelie Hollow, kjent fra TV 2-programmet «The Stream» har laget låta "Feeling of Christmas" til Juleaksjonen. Den blir å høre på radio og andre steder fra og med i dag - se en smakebit av musikkvideoen øverst i artikkelen.

– Jeg ELSKER jul, og har julestemning nesten hele året, men for noen er høytiden en tung og ensom tid. Denne sangen handler om nettopp dette - og hvor viktig det er spesielt i julen, å verne om de som trenger det mest, sier Hollow.

LEDER AKSJONEN: TV 2 profilen Kadafi Zaman er mest kjent for å rapportere nyheter fra inn-og utland. Nå skal han lede Juleaksjonen sammen med Guri Solberg og Erik Thorstvedt.
LEDER AKSJONEN: TV 2 profilen Kadafi Zaman er mest kjent for å rapportere nyheter fra inn-og utland. Nå skal han lede Juleaksjonen sammen med Guri Solberg og Erik Thorstvedt.

Singelen ble til i London i begynnelsen av september, rett etter at Hollow hadde kjøpt årets første julekort.

– Det viste seg at Wez, som jeg skrev låten med, også var eksepsjonelt glad i jul. Vi skrudde på en gammel Frank Sinatra juleplate, tente lys og snakket om våre favoritt-juleminner. Dessverre har ikke alle bare gode minner rundt denne tiden, så vi bestemte oss for å skrive en sang med et budskap som kan nå ut til alle, forteller Emelie.

Felles dugnad

Røde Kors er svært glade for at hele TV 2 ønsker å skape årets viktigste lørdagssending lørdag 16. desember.

– Juleaksjonen på TV 2 er et strålende eksempel på en felles dugnad hvor mange bidrar med det de kan for å gjøre verden til et litt bedre sted. TV 2 fyller flatene sine med viktige og engasjerende historier, kjente artister bidrar med flott musikk, og vi i Røde Kors skal sørge for at bidragene fra det norske folk kommer dit det skal, sier Øistein Mjærum, kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors.

«Juleaksjonen» blir sendt på TV 2 lørdag 16. desember kl. 20.00.