Nora Mørk fortalte mandag kveld at hun i høst ha levd i et mareritt. Mobilen hennes ble hacket og private bilder stjålet og spredt på internett.

– Det har knekt meg, sa hun til TV 2.

En mann i 20-årene har tilstått. Landslagsstjernen, som tvilte på om hun ville spille i VM, går nå ut med saken for å få kontroll på eget liv igjen.

– Vi skal snart ta imot Nora på landslaget. Hun skal få all den støtte hun trenger. Jeg tror det er viktig å se framover, og det skal hun få hjelp til av laget.

– Hun sier selv at dette har påvirket henne også sportslig. Har du merket det?

– Helt klart. Det var godt synlig de første ukene. Men Nora har kommet sterkere og sterkere etterhvert som hun har tatt beslutninger. Men det har vært noen forferdelige uker.

– Nå er det straks VM-oppkjøring og VM i Tyskland. Hvor tror du Nora står nå?

– Jeg tror laget er det beste stedet å være i en sånn situasjon. Da kan hun ha fokus på det hun er aller mest glad i. Det handler om å gå videre. Det er absolutt en god medisin.

Nora og hennes far orienterte landslagssjefen om saken for noen uker siden.

– Det er en forferdelig sak. Det er fryktelig å oppleve noe sånn. Det river jo folk i stykker. Hun er jo utsatt for en kriminell handling. Hun er krenket, og det er noe av det verste en kan oppleve på denne fronten, sier landslagssjefen.

– Alle kan vel tenke seg om dette gjaldt en selv eller noen av sine nærmeste. Det har kostet tid og krefter for Nora å bestemme seg for hva hun skulle gjøre med saken. Hun har hatt en reise fra fortvilelse og forbannelse til at hun har valgt å stå fram. Jeg synes det er tøft at hun gjør det, fortsetter han.

Hergeirsson mener det står enorm respekt av Mørk å stå frem.

– For det er viktig å få løftet saker som dette fram i lyset. Hun er et offer. Noen har gjort en kriminell handling, og de må svare for politiet. Og jeg vil oppfordre alle til å tenke seg om. Ikke oppbevare eller dele eller spille på lag med kriminelle.