Stine Bredal Oftedal (26) er kaptein på landslaget i håndball, spiller med Nora Mørk på Györ og er en nær venninne av henne.

– Jeg syns det hele er vanvittig og kan nesten ikke tro at noen utsettes for noe sånt. De som gjør dette har skremmende liten medfølelse og respekt for andres privatliv. Nora er et offer for noe kriminelt og jeg håper at det å stå frem kan være med på å få flere til å forstå alvoret. For det er akkurat det dette er, alvorlig, sier Oftedal til TV 2.

Mandag kveld fortalte Nora Mørk (26) om en marerittaktig tid i høst. Hun ble offer for hacking slik at private bilder ble spredt på internett. Håndballstjernen har vært helt knekt av saken, men står nå frem for å ta kontroll over eget liv igjen.

Oftedal sier at Mørk er tøff og fortjener enorm respekt for å stå frem slik hun har gjort.

– Kanskje er hun en offentlig person, men hun er først og fremst en person. En skikkelig bra person som ikke fortjener å måtte gå gjennom noe sånt. Ingen fortjener det.

Stolt Hammerseng

Gro Hammerseng, som har spilt med Nora Mørk på landslaget og Larvik, sier til TV 2 at hun støtter henne som venninne i denne saken.

– Vi har spilt sammen og er venner. Det er viktig å vise at vi står sammen mot uakseptabel atferd, sier Hammerseng.

Hun legger til at hun har vondt av å se hvor ille Mørk har hatt det, men nå er stolt over at hun snakker ut.

– Hun gjør rett for sin egen del ved å ta et oppgjør. Hun viser en enorm styrke. Hun tar opp en kamp for andre jenter som har blitt utsatt for det samme.

– Hun er et forbilde

Randi Gustad, TV 2s håndballekspert, synes Nora Mørk er et forbilde som står frem i en slik vanskelig sak.

– Det krever ekstremt mye mot. Aller viktigst er det år ta vare på mennesket Nora Mørk. I det store bildet handler det om personen og krenkelsen hun har opplevd, sier Gustad.

Hun tror Mørk nå kan få vridd det hele til noe positivt frem mot VM.

– Nå kan hun få riktig fokus. Hun har gjort noe med det hun kan gjøre noe med. Hun er jo Norges viktigste offensive spiller, sier Gustad, som forventer massiv støtte til Mørk etter at hun nå har fortalt om saken.

– Jeg håper også det gir klare signaler til mulige spredere der ute om skadevirkningene det har.