Ny kontroversiell takling da Storhamar tok over tabelltoppen

Storhamar vant mot Vålerenga etter en sen scoring av Hampus Gustafsson, men nok en gang snakkes det om en stygg takling.

Vålerenga - Storhamar 2-3

Se målene i videovinduet øverst!

Etter en forrykende midtperiode med fire mål – to til hvert av lagene – var det Storhamar som trakk det lengste strået i tredje periode. Hampus Gustafsson satte inn det avgjørende 3-2-målet like før slutt.

– I dag har det vært gøy å være på hockey. Hardt, underholdende og spennende, oppsummerte TV 2s hockeyekspert Geir Hoff.

Det ble hardt – og kanskje litt for hardt – i den første perioden. Vålerengas Martin Laumann Ylven måtte ut med skade etter å ha blitt sendt i vantet av Robin Dahlstrøm. Det ble fem minutter på Storhamar-profilen.

Det var strengere enn taklingen som ga to minutter til Storhamars Phil Marinaccio for taklingen på Vegard Aspehaug nede ved vantet på tampen av den samme peioden. Episoden skapte reaksjoner i kommentatorbuen.

– Jeg liker ikke de situasjonene der, for du ser han går inn og bestemmer seg når er en meter fra vantet. Det der liker jeg ikke i det hele tatt. Det kan det blir alvorlige skader av. Som spiller synes jeg det er noe av det verste som er, kommenterte TV 2s hockeyekspert Geir Hoff.

Episoden fikk TV 2-kollega Erik Follestad til å reagere på Twitter.

– Har ikke sett taklingen på Ylven ordentlig, men den (andre taklingen) er soleklar matchstraff. Det der må bort, skrev TV 2s hockeyekspert.

Storhamar tok over tabelltoppen fra Lillehammer, som har én kamp til gode. Vålerenga ligger på femteplass etter 2-3-nederlaget. Likevel er det nok en kontroversiell takling mange vil snakke om etter kampen.

Stor Vålerenga-sjanse
Vålerenga fikk utover perioden et grep om kampen, og Oskar Östlund måtte gjøre flere gode redninger for å hindre at hjemmelaget tok ledelsen. Med åtte minutter igjen av første periode fikk Jonas Oppøyen servert pucken på sølvfat, men den skled av køllen til 26-åringen.

– Jeg tror han kunne tatt den på første, og da tror jeg det hadde stått 1-0, sa TV 2s hockeyekspert Geir Hoff.

På tampen av den første perioden var Rasmus Juell nær å sende Vålerenga i ledelsen, men det sto stadig målløst.

– Ingen scoringer i en tøff periode, konkluderte TV 2s kommentator Kasper Wikestad etter de første tjue.

Midtperioden var bare fire minutter gammel da Christian Larriveé satte inn 1-0 for Storhamar. Martin Rønnild vant pucken høyt og den havnet hos Joakim Jensen, som spilte inn til Larriveé foran mål.

– Vålerenga-dödaren elsker å møte Oslo-laget. Det er Larriveés 50. målpoeng mot Vålerenga gjennom karrieren i hans 52. kamp, sa Wikestad.

– Det er en herlig takling av Moten Rønnild i forkant, det er han som skaper hele sjansen, sa Geir Hoff.

Vålerenga tok over mye av spillet etter Storhamars ledermål, og med sju minutter igjen av andre periode kom utligningen ved Rasmus Ahlholm.

– Det er herlig spill. Det er en meget god prestasjon med en one-timer fra så skrå vinkel. Det kan sammenlignes litt med Oppøyens sjanse i første periode. Hadde han gjort det samme, hadde de scoret der også, mente Hoff.

Sen avgjøelse
Bare to minutter senere gjorde Vålerenga det vanskelig for seg selv. Hovedstadslaget mistet pucken i egen sone. Pucken havnet hos Patrick Thoresen, som sto helt alene og satte inn 2-1-målet.

Snaut to minutter før midtperioden var over utlignet Vålerenga igjen. Tobias Lindström styrte inn skuddet fra Joachim Sommer Nielsen.

– Mye bra hockey i det målet der, sa Geir Hoff.

Etter den forrykende midtperioden ble det igjen målfattig i tredje periode, men fire minutter sendte Hampus Gustafsson Storhamar i ledelsen. Vålerenga hadde et par gigantiske muligheter til å utligne, men Storhamar holdt unna.