NYTT FORSLAG: Dette er logoen den nye Start-ledelsen ønsker på drakten fra og med neste sesong.
NYTT FORSLAG: Dette er logoen den nye Start-ledelsen ønsker på drakten fra og med neste sesong. Foto: ikstart.no

Start gjør helomvending etter logobråk: – Har vært et sinnssykt engasjement

Start-ledelsen går tilbake til vimpel som forslag til ny klubblogo, men skroter ikke løven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start-ledelsens ønske om å bytte ut klubbens 112 år gamle logo med en løve har skapt stor debatt i Kristiansand etter medlemsmøtet for to uker siden, og nå kommer klubbledelsen med et nytt forslag før tirsdagens ekstraordinære årsmøte.

– Det har vært et sinnssykt engasjement for logosaken, og for de på Sørlandet som lurte på om Start engasjerer, har fått et ganske klart svar på det. Det har vært gledelig for oss som har et langt liv i Start å se at klubben fortsatt vekker følelser, sier TV 2s fotballekspert, kristiansander og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen.

Det nye forslaget er mer likt den nåværende logoen. Siden 1905 har Start spilt med en blå og hvit logo, mens den nye logoen er en svart vimpel.

DAGENS LOGO: Start har hatt denne logoen siden klubben ble stiftet i 1905.
DAGENS LOGO: Start har hatt denne logoen siden klubben ble stiftet i 1905. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– I etterkant av årsmøtet har vi fortsatt dialogen med mange Start-venner med ulik bakgrunn og ståsted. Det har vært inspirerende og nærmest rørende møter med mennesker som alle ønsker det beste for Start. Disse samtalene har resultert i at vi lanserer et forslag som vi tror vil favne og samle klubbens medlemmer – og andre som bryr seg om Start, sier styreleder i Start En Drøm AS, Christopher Langeland, i en pressemelding fra klubben.

TV 2s fotballekspert mener Start gjør rett i å gå tilbake til vimpelen.

– Jeg personlig synes ikke logoer skal byttes helt ut, men jeg skjønner at de vil fornye en så gammel logo og markere at klubben vil opp og frem. Det er viktig at man kjenner igjen logoen. Det vil alltid være delte meninger, men jeg tror dette forslaget er mer spiselig for alle parter, mener Jesper Mathisen.

Den nyopprykkede Eliteserie-klubben kommer imidlertid ikke til å skrote løven, for den skal bukes i markedsførings, på supporterartikler og i arbeid inn mot barn og unge.

Mathisen tror logoendringen går gjennom på tirsdagens årsmøte.

– Det vil sikkert være folk som vil stemme mot forslaget, men jeg tror de fleste vil stemme for, sier han.