HOLLYWOODS HVERDAGSHELTER: Emma Watson, Chris Martin og Tom Hanks får alle skryt på Twitter.
HOLLYWOODS HVERDAGSHELTER: Emma Watson, Chris Martin og Tom Hanks får alle skryt på Twitter. Foto: NTB scanpix

Svarer på #metoo – nå hylles Hollywoods snille

Hollywood-stjernene blir anklaget for ... å være snille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har overskrifter i nettaviser verden over omtalt kjente Hollywood-profiler og seksuell trakassering.

Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Steven Seagal, Louis C.K og Ed Westwick er noen av stjernene som har blitt anklaget og anmeldt for voldtekt, seksuell trakassering og tafsing.

Også her til lands ble det i helgen gjort et kraftig oppgjør med seksuell trakassering i tv- og mediebransjen, signert journalist og programleder Aleksander Schau (43).

#Metoo-bevegelsens motpol

Nå har en ny trend dukken opp på sosiale medier. På Twitter deles nå historier om Hollywoods «goodguys».

Det hele startet med denne oppfordringen av Twitterbrukeren «Bakkooonn»:

«Hvis noen har noen gode anklager mot en kjendis, så ville det vært fint. Gir en berømt skuespiller fine julegaver? Deler en kvinnelig komiker røyken sin?»

Den har blitt retweetet over 11.000 ganger og har fått over 8000 kommentarer.

Og dermed har noen av Hollywoods skjulte helter blitt navngitt.

Skuespiller Tom Hanks (69) får heder og ære fra brukeren «NerdGerm».

«Jeg serverte Tom Hanks der jeg jobbet før. Da jeg var ferdig for dagen og skulle gå, skulle også Tom Hanks gå. Jeg spurte om det var greit å ta et bilde sammen. Han smilte og sa: «Kom, gå med meg». Og det gjorde jeg. Vi gikk og snakket, og han delte noen av sine livserfaringer. Også tok vi en del bilder sammen. Super hyggelig

En annen bruker hyller Emma Watson (27) for å ha takket personlig for dikt som ble sendt av en fan som hadde gått på samme skole som Watson:

«Vennen min skrev et dikt om Emma Watson og engelsklæreren sendte det til henne. Da hun senere var på besøk på skolen igjen, kom hun til vår biologitime og hentet ut vennen min for å takke henne.»

Danny DeVito (72) hadde på seg spanderbuksene da han tipset 120 dollar, over 900 norske kroner, for å få levert to kasser med rødvin til leiligheten sin.

Mara Wilson (30), som i 1996 spilte Matilda i filmen med samme navn, hedrer også skuespillerkollega DeVito og kona Rhea Perlman for at de lot henne være hos dem mens moren ble operert for kreft på sykehuset.

Brukeren «Caylenb» skriver på Twitter at han en gang så avdøde Robin Williams true med bank.

«Robin Williams var den snilleste, mest medfølende kjendisen jeg noen gang har hatt gleden av å kjenne. Personlig så jeg han true en person med bank fordi han trakasserte en hjemløs person på gata for omlag seks år siden

Coldplay-vokalisten Chris Martin (40) gjør ifølge denne Twitter-brukeren mer enn å lage hit-låter.

«Chris Martin i Coldplay besøker barnesykehus i hvert land han er på turné. Han tilbringer flere timer med barna. Snakker, synger og gir dem gaver. Han har selv aldri snakket om det i media. Vi vet det bare fra bilder pasientene selv deler på sosiale medier.»

Skuespiller, musiker og komiker Jack Black (48) ble sittende å høre på kjærlighetsproblemer – og kom visstnok med gode råd.

«Jack Black lyttet til jenteproblemene jeg hadde da jeg var 18 år. Han ga meg solide og modne råd om å la ting være. Jeg visste ikke at det var han for noen sa ifra til meg.»

.