Tidligere i år filmet svenske Hans Nilsson en en hvit elg i Koppom i Värmland, og klippet gikk verden rundt.

Nå må elgen skytes, skriver det svenske jaktbladet Svensk Jakt.

Politiet i Arvika har avgjort at den hvite elgen må skytes fordi den flere ganger har opptrådt aggressivt overfor mennesker.

I ett av tilfellene fik en kvinne skulderen ut av ledd etter et ublidt møte med skogens hvite konge.

Kun flaks gjorde at elgen til slutt ble skremt bort.

– Det er et dyr på flere hundre kilo, og om man blir løpt på av den, er det som å bli påkjørt av en bil, sier politisjef i Arvika, Christer Lööf til nettstedet.

– Rene overgrep mot elgen

Siden videoen av den hvite elgen gikk viralt tidligere i år, har turister strømmet til området. Politisjefen mener at dette i stor grad har bidratt til at elgen er blitt for godt vant med folk.

– Dette er ikke et husdyr, selv om det virker som om mange tror det. Elgen kan oppleves som tam, men den har naturlige instinkter. Det kan oppstå situasjoner der dyret føler seg truet og utagerer, sier han.

Den svenske naturfotografen Ingemar Pettersson gikk tidligere i år hardt ut mot turistene som omringet elgen i håp om å ta det perfekte bildet av den.

– Jeg skjemmes. Alle vil ta det naturbildet, og en liten del av alle fotografer tar snarveien til drømmebildet gjennom rene overgrep, sa han.

Og:

– Jeg har sett hvordan 20 personer har omringet elgen på jakt etter det perfekte bildet. Det var rene heimevernsøvingen, og dyret kunne ikke gå noe sted. Jeg har også sett bilder på hvordan man rekker mat mot den. Dette handler altså om en vill elg,

Hans Nilsson, som stod bak videoen som gikk verden rundt, sier også at avgjørelsen gjør han opprørt.

– Jeg er forbanna og opprørt. Elgen har oppført seg helt naturlig, sier han.

Eldre er redde for å gå ut

Politisjef Löof sier at flere som bor i området er blitt redde for å gå ut.

– En del som bor i området våger ikke å gå ut på grunn av elgen. Det kan for eksempel være snakk om eldre mennesker med rullatorer som ikke kommer seg unna når elgen kommer mot dem. Det fører til at de blir isolert i sine hjem. Slik kan de ikke ha det, sier han.

Om kvinnen som fikk skulderen ut av ledd, forteller Lööf dette:

– Det var en kvinne som var ute og gikk med hundene sine, med lenker rundt midjen. En av hundene bjeffet, og da kom elgen løpende mot henne og hundene, og kvinnen ble kastet rundt og skadet seg. En beboer i nærheten så alt og løp ut og skrek helt til elgen løp derfra.