Smykkedesigneren var åpen om sykdommen:

Børre Olsen (53) er død

Smykkedesigneren gikk bort søndag etter å ha vært alvorlig kreftsyk siden januar.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under en treningsøkt i januar i år tok Børre Olsens (53) liv en svært brå vending. Fra å løpe intervaller på tredemølla, falt han plutselig om – lam fra nakken og ned.

Den kjente smykkedesigneren fikk påvist hjernekreft i kategori fire og fikk beskjed om at han ikke ville bli frisk.

Se intervjuet fra da han besøkte God morgen Norge i september øverst i artikkelen.

Søndag ettermiddag døde han av sykdommen, får TV 2 bekreftet av de som sto designeren nærmest.

– Han var en elsket mann

Kunstner og dikter Bjørg Thorallsdottir (43), en av hans beste venner og støttespillere, medgir at det var veldig tungt å få dødsbudskapet, til tross for at de har visst at han skulle dø i lang tid.

– I dag våknet jeg med en kjempestor sorg. At friske Børre fikk kreft, ble syk og døde er helt forferdelig. Han hadde en utstråling og en humor som ingen andre har. Det fantes bare en av ham i hele verden. Jeg merker fraværet hans allerede, forteller hun til TV 2 og legger til:

– Han var en utrolig elsket mann. De siste ukene så var det ballonger og blomster overalt på rommet hans. Det var gode venner der hele tiden som viste ham kjærlighet til siste slutt.

– Konstant vondt

Også sanger Marianne Antonsen (47) var svært nær Børre og familien, og forteller at diagnosen snudde opp-ned på tilværelsen deres.

– Vi så veldig frem til 2017. Jeg skulle gifte meg og alt skulle bli så bra. Så faller han om i januar, og der startet det. Å vite at en god venn kjemper mot en alvorlig diagnose er konstant vondt, forteller Antonsen.

Men hun beundrer Børre for den stå-på-viljen han likevel hadde.

– Børre har hatt en ukuelig vilje og han har gjort mange prognoser til skamme. Han falt om havnet på sykehus på vei til bryllupet mitt, men han var bestemt på å komme og skrev seg selv ut så han fikk vært med en time under middagen, forteller en beveget Antonsen.

Antonsen understreker at det nå er viktig å stille opp for familien i sorgen. Spesielt hans 17 år gamle datter Sadie.

– Sadie har vært flammen hans. Hun har vært en konstant motivasjon. Nå er det viktig å være der for henne og resten av hans familie, sier hun.

Thorhallsdottir og Antonsen var av dem som så sykdommen overta på nært hold.

– Det har vært kjempetøft. Børre har alltid vært super-sunn, flink til å trene og var bestandig først hjem fra fest. Han passet på kroppen sin. Så fikk han kreft og måtte se kroppen visne hen mens han var helt klar i hodet, sier Thorhallsdottir.

Et siste minne

Thorhallsdottir forteller at den siste tiden var preget av sterke smerter.

– På slutten, så vet jeg at han hadde fått nok, men han håpet helt til det siste at han skulle klare å bli frisk.

Før Børre ble sengeliggende, sørget Bjørg for å sikre seg et spesielt minne av bestevennen.

– Han spilte inn en videosnutt til meg. Etter døden har den vært utrolig fin å ha – jeg har sett på den igjen og igjen. Det er så godt å kunne se de levende, slik de var, selv om de er død, forteller hun.

Hylles av venner

Flere kjendiser er blant de mange som hyller Børre Olsens minne i sosiale medier.

– RIP min kjære venn Børre, skriver Trude Drevland (70) under et bilde av dem sammen på Instagram.

RIP min kjære venn Børre❤

Et innlegg delt av trude drevland (@trudedrevland)

Sanger Elisabeth Andreassen (59) har også skrevet en siste hilsen.

– Kjære Børre. Du med den mest fantastiske livsgleden jeg har opplevd. Kommer alltid å huske ditt generøse og varme smil. Hvil i fred, skriver hun i et innlegg på Facebook.

Også boksedronningen Cecilia Brækhus la i går kveld ut et bilde sammen med smykkedesigneren med en henvisning til Børres hjertesak: «Project Fuck Cancer».

❤ @projectfuckcancer

Et innlegg delt av First Lady Cecilia Braekhus (@ceciliabraekhus)

Ville gi tilbake

I september gjestet Børre God morgen Norge sammen med Bjørg Thorhallsdottir. Her fortalte han om prosjektet som han brukte alle sine bedre dager på å drifte. Prosjektet gikk ut på å selge ulike produkter, det være seg armbånd eller t-skjorter, til inntekt for Kreftforeningen og forskning på hjernekreft.

– Det er viktig for meg å forberede det som blir igjen etter meg. Jeg vil gi tilbake. Derfor gir det meg mye å samle inn penger til kreftforskning og å gjøre alt klart for datteren min. Så jeg har mye å leve for, selv om jeg vet at det går mot slutten, sa han den gang.

– Hun betyr alt for meg

Børre fortalte også at han tilbrakte all den tiden han kunne sammen med datteren Sadie.

– Hun betyr alt for meg, bedyret han.

Han brukte også mye tid på å forberede et helt spesielt brev til henne.

– Det er brev for de forskjellige tingene hun skal oppleve, fra hun blir 18 år, til hun skal gifte seg, til hun får barn. Jeg har skrevet til henne om de følelsene jeg har hatt rundt disse tingene, også har jeg lagt ved litt bilder og sånt, ting det kan være fint for henne å ha .

Blogget om sykdommen

I tillegg delte han den usminkede virkeligheten fra sin hverdag i bloggen «Veien tilbake». Med bloggen ønsket han å gjøre det enklere for andre som lever med en alvorlig sykdom.

– Vi som er så syke som meg, vi går ikke ut, gjør ikke så mange ting. Det blir en slags ensomhet i sykdommen. Jeg synes alle bør bli flinkere på nestekjærlighet, bli flinkere til å vise våre venner og kjære at vi er glad i dem, oppfordret han.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook