Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Mercedes-profilen Valtteri Bottas som hadde fordel av beste startspor etter lørdagens kvalifiseringsseier, men finnen klarte ikke å holde Vettel bak seg.

Seieren var Vettels 47. i karrieren og hans femte i 2017, men triumfen var tyskerens første siden juli. Ferrari-kollega Kimi Räikkönen tok tredjeplassen på Interlagos-banen i São Paulo.

– Jeg tror jeg overrasket Valtteri litt, og det var helt avgjørende. Nå er jeg veldig glad, og jeg er spesielt glad på vegne av alle i laget. Det har vært en røff tid, så det er fantastisk at vi har to biler i toppen i dag, sa Vettel.

Comeback
Bottas var naturlig nok skuffet over han ikke klarte å dra fordel av pole position.

– Jeg startet i pole, så målet var å vinne løpet. Dette var veldig skuffende. Jeg prøvde å legge press på Sebastian, sa Bottas.

Hamilton måtte starte søndagens løp helt bakerst. Briten, som for to uker siden sikret sin fjerde VM-tittel, mistet lørdag tidlig kontrollen på sin Mercedes og krasjet i sikkerhetsbarrierene. Han ble dermed tvunget til å bryte kvalifiseringen.

Men det er ikke uten grunn at Hamilton er verdensmester. Til tross for en elendig startposisjon kjørte han seg mesterlig opp og kjempet om en plass på podiet. Til slutt ble han så vidt slått av Räikkönen og henvist til fjerdeplassen.

Ett løp igjen
For Vettel var seieren i Brasil viktig for moralen. Tyskeren dominerte i vår Formel 1-sirkuset, men han måtte se VM-tittelen glippe etter hvert som han fikk svakere resultater og Hamilton fant storformen.

Med søndagens triumf har Vettel grep om annenplassen i sammendraget. Han er 22 poeng foran Bottas før sesongavslutningen i Abu Dhabi 26. november.

(©NTB)