Kristoffersen på andreplass i sesongåpningen

Henrik Kristoffersen kjørte inn til en andreplass i verdenscupåpningen i Levi.

Søndag kunne endelig alpint-gutta sesongdebutere med slalåm i finske Levi. Verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden ble avlyst for to uker siden grunnet dårlig vær.

Se Kristoffersens andreomgang i videovinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Henrik Kristoffersen hadde et godt utgangspunkt etter den første omgangen.

Det norske håpet var 18 hundredels sekund bak lederen, britiske Dave Ryding, før finaleomgangen. Mellom de to var tyske Felix Neureuther, som var slått av Ryding med 14 hundredeler.

Kristoffersen kjørte helt på grensen og holdt koken hele veien. I mål var han åtte hundredeler foran svenske Mattias Hargin. Dermed var han garantert en pallplass.

Tyske Neureuther kjørte imidlertid knallsterkt og la seg inn godt foran Kristoffersen i mål.

Alene på toppen sto Dave Ryding som kunne bli historisk. Han var på vei til den første britiske verdenscupseieren noensinne. Briten lå lenge svært godt an og økte hele veien nedover, men midtveis hektet han og skrenset ut av rennet. Dermed ble det tysk seier og norsk andreplass i årets første verdenscuprenn.

– Jeg har vært litt småsjuk de to siste dagene. Men jeg hadde ikke tatt Felix i dag uansett. En veldig god start å bli nummer to. Jeg er superhappy med det, sier Kristoffersen til NRK.

For svenske Hargin ble det en stor opptur med tredjeplass. Svensken mistet konen sin Matilda Rappaport i en tragisk ulykke før fjorårssesongen.

Verdenscupvinner Marcel Hirscher, som bare hadde en kort treningsperiode bak seg etter ankelbruddet i august, kjørte i sitt overraskende tidlige comeback inn til fjerde beste tid etter den første omgangen, 46 hundredeler bak lederen. Østerrikkeren klarte imidlertid ikke å følge opp og havnet lagt ned på resultatlisten etter en forferdelig finaleomgang.

Oppløftende start for Solevåg

Sebastian Foss Solevåg lå som nummer åtte (0,67 sekund bak lederen) og Leif Kristian Haugen som nummer ti (0,70) før finaleomgangen.

Haugen kjørte en skuffende finaleomgang og datt langt ned på resultatlisten. Det ble til slutt en 15. plass på nordmannen.

Heller ikke Solevåg klarte å følge opp den flotte førsteomgangen og tapte litt til teten, men havnet likevel på en oppløftende 7. plass etter at flere favoritter sviktet. Det var en oppløftende start på sesongen for nordmannen som hadde en tung fjorårssesong.

Jonathan Nordbotten lå på 18. plass etter første omgang, men han fikk bare noen få porter fra start i finaleomgangen før han hektet og kjørte ut.

Bjørn Brudevoll kjørte ut i den første omgangen.

(©NTB)