FJERNET: En kvinne tar en selfie med den omstridte Hitler-statuen på et indonesisk museum.
FJERNET: En kvinne tar en selfie med den omstridte Hitler-statuen på et indonesisk museum. Foto: Henryanto

Fjernet Hitler-statue etter støtende selfier

Et indonesisk museum har sett seg nødt til å fjerne en statue av Adolf Hitler etter at flere besøkende har lagt ut støtende selfier med figuren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilder som er delt på sosiale medier viser folk som tar smilende selfier sammen med en statue av Adolf Hitler på et museum i Indonesia.

Flere besøkende gjør også nazihilsener på bildene og det har fått folk til å koke.

Fjerner statuen

Etter at det begynte å komme reaksjoner, skjønte museet at det kanskje ikke var en god idé å sette opp en selfievegg med mannen som står bak forfølgelsen og massedrapene av 6 millioner jøder under andre verdenskrig.

Nå har ARCA Statue Art Museum, ifølge BBC, sett seg nødt til å fjerne statuen. Museet sier i en uttalelse at de ikke har ønsket å støte noen.

– Vi ønsker ikke å skape raseri, sier driftsleder ved museet, Jamie Misbah til AFP.

– Håner ofrene

Rabbi Abraham Cooper fra den jødiske menneskerettighetsorganisasjonen "The Simon Wiesenthal Center" sier til AP at alt med denne figuren er galt.

– Det er vanskelig å finne ord for hvor foraktelig dette er, sier han.

Det er ikke bare selve figuren som oppfattes som støtende. Cooper mener også at bakgrunnen bak Hitler-figuren er motbydelig. Den viser et bilde av inngangen til konsentrasjonsleiren Auschwitz, hvor omlag 1,1 millioner mennesker døde under Holocaust.

– Den håner ofrene som kom inn og aldri kom ut igjen, sier han.