I FORHANDLINGER: SSB-sjef Christine Meyer mener Finansdepartementet legger føringer for hva hun kan uttale seg om.
I FORHANDLINGER: SSB-sjef Christine Meyer mener Finansdepartementet legger føringer for hva hun kan uttale seg om. Foto: Poppe, Cornelius

Hevder departementet legger føringer for hva hun kan si

SSB-sjef Christine Meyer sier til Aftenposten at Finansdepartementet gir henne føringer for hva hun kan uttale seg om etter at hun slutter i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SSB-sjef Christine Meyer bekrefter overfor Aftenposten at hun forhandler om sin sluttavtale denne helgen.

Ifølge Meyer prøver Finansdepartementet å legge bånd på henne ved å begrense hva hun kan si etter at hun har sluttet i jobben.

– I noen skisser fra Finansdepartementet har det stått at jeg bare skal uttale meg «høvelig». Det er uklart for meg hva det betyr, men det har vært et ønske fra Finansdepartementet, sier SSB-sjefen til Aftenposten.

Helgens forhandlinger går blant annet ut på hva Meyer kan fortelle om konflikten med Siv Jensen.

– Jeg har et sterkt ønske om å kunne snakke åpent om det som har skjedd, og da må ikke noen kunne komme etterpå og si at jeg har snakket «uhøvelig», sier hun.

Meyer mener at føringene handler om økonomi, men hun understreker at hun er svært opptatt av at det ikke skal være noen føringer for hva hun kan si.

SSB-sjefen sier til Aftenposten at hun har fått laget en juridisk betenkning om hvorvidt hun kan sies opp.

– Konklusjonen er at det er tynt grunnlag for å si meg opp, sier hun.

Som et svar til Christine Meyers uttalelser sier kommunikasjonssjef i Finansdepartementet, Therese Riiser Wålen at Meyer og hennes advokat har bedt om konfidensialitet rundt forhandlingene og at departementet forholder seg til det.