Skuffende playoff-resultat for Danmark

Danmark misbrukte to enorme muligheter i 1. omgang, og måtte ta til takke med 0-0 i den første playoff-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark – Irland 0-0:

Danmark spilte 0-0 mot Irland foran et fullsatt Parken i den første playoff-kampen.

Pione Sisto og Andreas Cornelius hadde begge enorme sjanser til å sende danskene i føringen i 1. omgang, men avslutningene ble for svake.

Se Danmarks sjansesløseri mot Irland i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Like før full tid fikk innbytter Yussuf Poulsen muligheten til å sende Parken ti himmels, men headingen fra fem meter gikk rett på Darren Randolph.

– Oddsen er bedre nå

Åge Hareide ser positivt på danskenes sjanser etter 0-0-resultatet.

– Vi har bedre odds nå. Dersom vi scorer ett, må de score to. Vi kommer til å gå ut på samme måte i Dublin. Kanskje med enda hardere trykk, for vi vet hvor viktig bortemålet er, sier Hareide til MAX etter kampen.

– Jeg er skuffet over at vi ikke scorer når vi har hvert fall tre gode muligheter. Irland er veldig gode til å forsvare seg, og vi har sett dem stenge ute mange lag. På hjemmebane er de nødt til å gå lengre opp i banen, og det kommer til å gi oss muligheter, mener han.

BT.dks Søren Hanghøj Kristensen er ikke enig i at resultatet er akseptabelt.

– Var det akseptabelt? Ikke helt, mener jeg. 0-0 er brukbart, men før oppgjøret var Danmark favoritter. Nå er er det 50-50. Slik sett er det Irland som kommer best ut av oppgjøret, skriver han.

Mye ballbesittelse

Åge Hareides menn hadde enormt mye ball, men slet med å trenge seg gjennom irenes forsvarsmur. Bortelaget så ut til å være fornøyde med uavgjortresultat borte foran den avgjørende kampen i Dublin på tirsdag.

Kampen, og spesielt 2. omgang, var ikke særlig finspilt. ESPN-journalist Mark Ogden tok til Twitter da det danske publikummet ga innbytter Nicklas Bendtner stående applaus.

– Massiv applaus til Bendtner. Det sier alt om hvor dårlig denne kampen er, skrev han.

– Mens irene spiller deres typiske, defensive stil, tilbyr ikke danskene mye heller. Guttene i grønt har dratt Christian Eriksen ned på deres nivå – og det er et kompliment til dem, oppsummerte BBC.

Danmarks spiss Nicolai Jørgensen mener resultatet var greit.

– Vi spiller ikke bra, og de er et vanskelig lag å spille mot. Vi skaper sjansene som skal til for å vinne, men 0-0 er ikke det dårligste resultatet, sier han til dansk TV, vist av MAX.

Gedigen dobbelsjanse

Danskene tok initiativet fra start av i kampen, men møtte et kompakt irsk forsvar.

Etter tolv minutter spilte de seg gjennom for første gang. Midtstopper Kjær spilte en utrolig gjennombruddspasning til Larsen, som på like flott vis dempet den på låret og skjøt på volley. Randolph i Irland-buret reddet, og Cornelius' forsøk på returen gikk rett på keeper.

Etter 30 minutter dyttet Randolph et Eriksen-skudd ut til Sisto i returrommet. Igjen en stor sjanse for hjemmelaget, og igjen en stor sjanse misbrukt.

– Nå er Danmark så nær 1-0. Det har vært mange muligheter her, men danskenes sjanser har vært enorme, sa MAX' kommentator Asbjørn Myhre.

Like før pause gjorde Irlands Christie det glitrende da han driblet seg inn i feltet, men en våken Schmeichel kom seg tett nok opp i situasjonen til å avverge.

– Pausen kom på verst mulig tidspunkt for Irland. De fem siste minuttene var deres eneste gode i denne kampen, skrev BBC.

Fortsatte i samme spor

I 1. omgang vant danskene skuddstatistikken på mål på 4-1, og hadde 68 prosent ballbesittelse. Kampen fortsatte i samme spor etter pause. De spilte seg til flere dødballer, men klarte ikke å skape sjanser i åpent spill.

– Irland er veldig happy med tingenes tilstand, fastslo Myhre.

– Danmark ser tannløse ut. Martin O'Neill må være fornøyd nå, skrev den engelske avisen Telegraph.

I et forsøk på å bryte seg gjennom det kompakte forsvaret byttet Hareide inn både Bendtner og Poulsen, men det var heller irene som kom til halvsjanser via dødball.

Like før fulltid klarte danskene endelig å prikke et innlegg inn til Poulsen, men Randolph var med på headingen fra fem meters hold. Larsen forsøkte seg med et skudd etter den påfølgende corneren, men igjen ble det danske forsøket for svakt.

Lagoppstillinger

Danmark (4-3-3): Schmeichel; Ankersen, Kjær, Bjelland, Larsen; Kvist, Eriksen, Delaney; Cornelius (Poulsen), Jørgensen, Sisto (Bendtner).

Irland (4-2-3-1): Randolph; Christie, Duffy, Clark, Ward; O'Dowda, Arter (Whelan); Brady, Hendrick (Hourihane), McClean; Murphy (Long).