Mjøndalen ett steg nærmere Eliteserien etter seier over Ull/Kisa

Mjøndalen er videre til neste runde i kampen om eliteseriespill i fotball neste år. Det ble klart etter lørdagens 3-1-seier over Ull/Kisa. 

Tredjeplass i årets 1. divisjon sikret Mjøndalen hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringens første runde. På eget gress har Vegard Hansens mannskap kun tapt tre av de siste 34 hjemmekampene i serie og cup, skriver Drammens Tidende.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Lørdag ble nok en seier plusset på statistikken. Mjøndalen-treneren var imidlertid ikke helt fornøyd med prestasjonene.

Skuffet over eget lag

– Det var for åpent bakover hos oss hele kampen gjennom. Begge lag har sjanser, men vi har lyst til å kontrollere i større grad. Vi har noenlunde kontroll, men er ikke fornøyde – vi kan bedre, fastslår Hansen overfor Eurosport etter kamp.

Målscorer Christian Gauseth ble frustrert over eget lag underveis i kampen.

– Jeg er lite fornøyd med hvordan vi fremstår, og jeg vil bruke et ord som flau. Vi er litt heldige – det er ikke noe å legge skjul på. I 2. omgang var vi patetiske, og spilte ikke med selvtillit. Det var rett og slett ikke godt nok dersom vi skal ha noe her i kvaliken å gjøre, mener han.

Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim mener laget hans var fullt på høyde med Mjøndalen.

– Vi gjør noen feil bakover og blir straffet. Vi er det beste laget spillemessig, men det er scoringer som teller og ikke stil. Vi skulle fått mer ut av denne kampen, sier Skogheim til Eurosport.

Målshow i 1. omgang

Ull/Kisa vartet opp med kampens første sjanse allerede etter seks minutter. Etter et balltap fra Mjøndalen kom Nicolay Solberg alene gjennom med keeper Sosha Makani, men lobben fra spissen endte høyt over mål.

I det 12. minutt var det derimot vertenes Amahl Pellegrino sin tur til å være alene med keeper. Det endte med straffe til Mjøndalen, etter at Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup felte MIF-spissen. Straffen satte Christian Gauseth hardt bak Hagerup, og dermed sto det 1-0 til Mjøndalen.

Ull/Kisa var mer frampå etter vertenes scoring, men de gjestene fra Romerike slet med å komme til avslutninger. En god periode for bortelaget endte i stedet med dobling for Mjøndalen, etter at Mathias Fredriksen stupheadet inn en pasning fra Pellegrino. Ull/Kisa reduserte til 1-2 i det 38. minutt etter en heading av Andreas Albu, men bare minutter senere la Pellegrino selv på til 3-1 for de brunkledde.

Etter hvilen hadde begge lag gode målsjanser, men flere scoringer ble det likevel ikke.

Ønsker Ranheim

Søndag møtes Ranheim og Sandnes Ulf til den andre kvalifiseringskampen i første runde. Mjøndalen møter vinneren der til kamp 19. november. Finalevinneren får retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien.

Der trener Vegard Hansen ikke ville si noe om hvilket lag han håpet på. var Christian Gauseth klar i sin sak.

– Vi har et mye bedre tak på Ranheim enn vi har på Sandnes/Ulf, så det er klart vi ønsker å møte dem, sier Gauseth.

(©NTB)