STÅR OVER: Det blir ingen sesongdebut på Northug lørdag.
STÅR OVER: Det blir ingen sesongdebut på Northug lørdag. Foto: TV Sporten.

Northug avlyser sesongdebuten i Sverige

Petter Northug dropper den planglagte sesongdebuten i Bruksvallarna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen kom som et stort sjokk kun timer før Northug skulle delta i 15 kilometer friteknikk.

– Oi, det hadde vi hadde ingen anelse om, sier Bruksvallarnas rennleder Mikaela Sundbaum når Aftonbladet informerer henne om nordmannens sjokkavlysning.

Hun sier at hun forstår Northugs avgjørelse, men legger ikke skjul på at den kommer som et hardt slag for rennledelsen.

– Bruksvallarna er jo ikke akkurat årets viktigste konkurranse, men det er selvsagt utrolig leit for oss. Han var jo den som de fleste hadde sett frem til å se.

Northug har vært på plass i Bruksvallarna i flere dager og ga aldri uttrykk for at han vurderte å trekke seg før lørdag formiddag.

– Jeg har vært her i Bruksvallarna en uke, fått testet ski og trent bra med flere hardøkter. Men nå drar jeg hjem til Trondheim for å forberede meg til sesongåpningen på Beitostølen neste helg. Vi sender Chris Jespersen ut i krigen i dag for Team Northug, og håper at han vinner her i Sverige, sier Northug til TV Sporten.

Fikk ikke stille i spesialdrakten

Mye har vært skrevet om Northugs planlagte sesongdebut i svenske Bruksvallarna.

Planen var at han skulle stille i den mye omtalte «Tre Kronor»-drakten. De planene måtte til slutt droppes da det viste seg at drakten kunne være lovstridig.

Det kommer likevel som en overraskelse at nordmannen nå dropper hele rennet som går av stabelen lørdag formiddag. Northug reiser i stedet hjem til Trondheim og retter fokus mot åpninghelgen på Beitostølen neste helg.

Ifølge trener Stig Rune Kveen ligger det ingen dramatikk bak avgjørelsen.

– Petter var påmeldt rennet i dag allerede tidlig i oktober da vi fant ut at vi kunne ligge her på treningssamling. Men vi er inne i en periode med mye trening, og ønsker å spare kruttet til neste helg. Da kommer viktigere løp og kvalifisering til v-cup, sier Kveen til tvsporten.no.