STARTER: Martin Ødegaard får starte lørdagens kamp. Foto: Bendiksby, Terje
STARTER: Martin Ødegaard får starte lørdagens kamp. Foto: Bendiksby, Terje

Ødegaard rett inn på laget til Lagerbäck

Martin Ødegaard får tillit fra start for Lars Lagerbäcks Norge mot Makedonia i landskampen i Skopje lørdag kveld.

Det bekrefter Norges Fotballforbund på Twitter kvelden før kampen.

Også MLS-proff Ola Kamara, som ble hentet inn i troppen etter forfall, starter mot Makedonia. Det blir hans første landskamp siden 2014.

Norge starter med følgende ellever (4-4-2): Sten Grytebust – Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling – Martin Ødegaard, Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs, Martin Linnes – Alexander Sørloth, Ola Kamara.

Ødegaard har ikke spilt for A-landslaget siden mars 2016, men ble kalt inn av Lagerbäck til kampen mot Makedonia. Etter lørdagens kamp reiser han og Heerenveen-lagkamerat Morten Thorsby tilbake til Norge for å spille EM-kvalifisering med U21-landslaget.

På spørsmål på fredagens pressekonferanse om han har gitt etter for medietrykket om å bruke 18-åringen, svarte Lagerbäck at det i så fall ikke er bevisst.

– Det er som med reklame. Hvis jeg har latt meg påvirke, er det ikke bevisst. Jeg tar definitivt ut den troppen jeg mener er best. Massekommunikasjon påvirker hjernen og underbevisstheten, men jeg håper jeg ikke har latt meg påvirke, sa landslagssjefen.

Landslagssjefen varslet at fleste spillerne skal få muligheten til å spille i kampene mot Makedonia og Slovakia (tirsdag).

– Dette er en sjanse der vi kan se spillere som ikke får så mye spilletid ellers, lyder det fra svensken.

(©NTB)