KAN DEBUTERE: Morten Thorsby kan få sin debut på A-landslaget lørdag. Foto: Bendiksby, Terje
KAN DEBUTERE: Morten Thorsby kan få sin debut på A-landslaget lørdag. Foto: Bendiksby, Terje

Lagerbäck vil ikke garantere Ødegaard startplass

Lars Lagerbäck vil ikke garantere U21-guttene startplass mot Makedonia lørdag.

Både Martin Ødegaard og Morten Thorsby er med i lørdagens kamp mot Makedonia, før de drar tilbake til Norge og U21-kampen mot Irland 14. november.

Likevel vil ikke Lagerbäck garantere at de starter i lørdagens kamp.

– Det er fullt mulig, men det får du vite i kveld, svarer Lagerbäck på spørsmål fra TV 2, samtidig som han åpnet for å offentliggjøre lagoppstillingen allerede fredag kveld .

Lagerbäck har tidligere i uken varslet at både Heerenveen-spiller Morten Thorsby og målmaskinen Pål Alexander Kirkevold i danske Hobro får sine landslagsdebuter mot Makedonia lørdag.

Men på fredagens pressekonferanse holdt han likevel kortene tett til brystet.

– Jeg har hatt mange debutanter som ikke har spilt ett eneste minutt i sin første kamptropp. De er her for at jeg skal lære å kjenne dem, og de skal lære å kjenne oss.

– Er det ikke viktig å se dem i kamp også, ikke bare trening?

– Absolutt, men det er mange andre også som fortjener å få spille. Det er konkurranse i denne gjengen.

Det har vært et voldsomt press fra medier og omgivelser for å se Ødegaard, og senere også Pål Kirkevold, på A-landslaget. På spørsmål fra TV 2 utelukker ikke Lagerbäck at han kan ha blitt påvirket av det som etter hvert har blitt et folkekrav.

– Det er som med reklame. Hvis jeg har latt meg påvirke er det ikke bevisst. Jeg tar definitivt ut den troppen jeg selv vil ha, som Perry og jeg har diskutert. Men det vet jo du like godt som jeg: massekommunikasjon påvirker hjernen, men jeg håper ikke at det er tilfellet her. Jeg pleier å se etter i speilet og spørre om jeg er påvirket eller ikke, og som oftest er jeg nøktern.

– Er det mer medietrykk med henhold til enkeltspillere her enn i Sverige og Island?

Vi hadde en ligende situasjon i Sverige også, hvor vi hadde en spiller som det var like mye mediepress rundt for å ha med på landslaget.

– Hvem?

– Pär Zetterberg.

– Ikke Daniel Nannskog?

– Nei, sier Lagerbäck og ler. – Det trykket kom nok fra ham selv i tilfelle!

Søderlund på benken

Fredag ble den siste treningen før kampen gjennomført. Treningene i Skopje har blitt noe forstyrret av at flere spillere har vært småskadd, men Lagerbäck sa til pressen at han er fornøyd med det han har sett på treningsfeltet.

– Jeg er fornøyd med innsatsen til spillerne. Noen småskader har det vært som har forstyrret treningene, men det har ikke vært noe problem, sier landslagssjefen.

Vi har hatt litt småskader, men det er positivt at alle har trent i dag.

Alexander Søderlund og Jo Inge Berget er to av dem som har slitt med skader, og Lagerbäck bekreftet fredag at duoen ikke starter kampen mot Makedonia lørdag..

– De skal kunne spille, men vi bestemmer nok at Søderlund og Jo Inge ikke vil. De starter ikke, kanskje kan de kan komme innpå. Vi skal sette oss ned med det medisinske apparatet etterpå, men jeg regner med at det blir sånn, sier Lagerbäck.

Norge møter Makedonia lørdag, mens Slovakia er motstander tirsdag.

(©NTB)