Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere sykepleieren Niels Högel (40) mistenkes for å ha drept minst 106 pasienter på de to sykehusene han jobbet på i Tyskland.

Etterforskerne mener at tyskeren, som allerede sitter inne på livstid for to pasientdrap, injiserte fatale doser hjertemedisin i pasientene sine.

Årsaken var at han ønsket å imponere kolleger ved å gjenopplive disse pasientene – men flere av dem døde.

Han har også forklart injiseringene med at han kjedet seg på jobb.

Toksikologiske tester viser ifølge BBC at Hoegel trolig drepte minst 106 av pasientene sine.

– Dødstallene er unike i tysk historie, sier sjefsetterforsker Arne Schmidt.

Ga overdoser til eldre og svake

I 2015 innrømmet Högel å ha gitt overdoser til rundt 90 svake, eldre pasienter ved Oldenburg Klinik, hvor han jobbet fra 2003 til 2005.

GA ELDRE OVERDOSE: Niels Höegel er her fotografert under sykepleierutdanningen på St. Willehad-Hospital i Wilhelmshaven i Tyskland. FOTO: St. Willehad-Hospital.
GA ELDRE OVERDOSE: Niels Höegel er her fotografert under sykepleierutdanningen på St. Willehad-Hospital i Wilhelmshaven i Tyskland. FOTO: St. Willehad-Hospital.

Rundt 30 av pasientene døde, men at retten mente at det ikke forelå nok beviser til å kunne dømme ham for mer enn to av dødsfallene.

I august konkluderte politiet nå med at den tidligere sykepleieren trolig begikk ytterligere 84 drap ved sykehuset Delmenhorst nær byen Bremen i Nordvest-Tyskland hvor han også har jobbet.

Etterforskerne mener at Högel, som av tyske medier blir kalt «Dødssykepleieren» kan ha drept flere, men sier at flere av likene er blitt kremert.

Dødstallene økte da Niels jobbet

Politiet har oppdaget de nye drapene ved å blant annet åpne graver og undersøke mennesker som har dødd på sykehus hvor Niels har jobbet, skriver AFP.

Totalt skal det være snakk om 600 dødsfall som er blitt, eller vil bli, undersøkt.

Politiet har også saumfart dokumenter fra sykehusene Högel har jobbet på. Den foreløpige konklusjonen viser ifølge Der Spiegel er at antallet dødsfall og gjenopplivingsforsøk økte betraktelig da Högel var på jobb.

Likevel var det bare en tilfeldighet som gjorde at han ble tatt.

En kveld oppdaget en annen sykepleier at en pasient som tidligere var stabil plutselig hadde uregelmessig hjerterytme.

Högel var allerede i rommet da pasienten måtte bli gjenopplivet.

Sykepleieren skal ha funnet tomme medisinbeholdere i en søppeldunk på rommet, og beholderne ble lagt frem som bevis under rettssaken i 2015.

– Jeg kjedet meg, skal 40-åringen ha uttalt til politiet da han ble pågrepet, skriver Daily Mail.

Etterlatte venter på svar

Advokat Gaby Lübben representerer 70 familiemedlemmer av menneskene Niels mistenker å ha drept.

Hun sier til Bild at hun håper at de etterlatte snart vil få svar på om hvorvidt Niels Högel tok livet av deres kjære eller ei.

– Dette er vanskelig, og vi håper at prosessen starter snart, sier hun.

Under rettssaken i 2015 uttalte Högel i retten at han var «svært lei seg», og at han håpet at de etterlatte ville slutte fred.

Han fortalte også at han injiserte hjertemedisinen i pasientene sine «ganske spontant», og at han angret etter hver gang han hadde gjort det mot en pasient.