SKADET SEG UNDER TRENING: Kenneth Gangnes må belage seg på en lang pause fra hopping.
SKADET SEG UNDER TRENING: Kenneth Gangnes må belage seg på en lang pause fra hopping. Foto: Hagen, Fredrik

Nytt skademareritt for norsk hoppstjerne

Kenneth Gangnes røk korsbåndet i venstre kne etter at han falt under trening i Midtstubakken i Oslo i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver hoppforbundet i en pressemelding.

Gangnes vil bli operert om noen dager.

– Dette er en utrolig trist beskjed å få. Kenneth har jobbet beinhardt i hele vinter og sommer for å komme tilbake. Det så veldig lovende ut, både sportslig og helsemessig, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Det er fjerde gang Gangnes ryker korsbåndet. De to første gangene røk han korsbåndet i høyre kne.

– Man blir sint, sur og lei seg. Man kjenner hva som er galt. Da jeg lå der kom støtteapparatet ned. De hjalp meg inn for å bytte klær. Derfra dro vi videre ned på MR. Det viste seg at korsbåndet var røket. Jeg ble helt tom. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, sier Gangnes.

– Jeg er veldig glad for at jeg har gutta rundt meg. Det setter jeg pris på. Folk lurer sikkert på hva jeg skal gjøre fremover nå. Det er ikke tiden for å avgjøre dette nå. Jeg får ta den avgjørelsen når den tiden er inne. Jeg ser ikke bort fra at jeg prøver en gang til.

I fjor sommer røk han korsbåndet i venstre kne. Det samme kneet fikk en ny smell i går.

Lars Haugvad, medisinsk koordinator og manuellterapeut for landslaget, anbefaler Gangnes å legge opp.

– Jeg tenker at «det var det». Jeg vil ikke anbefale ham å komme tilbake på grunn av senskadene og senplagene han kan få. Nå har han røket korsbåndet fire ganger. I utgangspunktet burde vi sagt nei etter første gang. At han klarte å komme tilbake i år er uvirkelig. Som en del av helseapparatet kan jeg ikke anbefale å gjøre comeback, sier Haugvad.

– Kenneth har jobbet knallhardt for å komme tilbake etter forrige skade og var i bedre fysisk form enn noen gang. At dette skjer nå viser hvor brutal toppidretten kan være, fortsetter Haugvad.

Skaden gjør at OL-sesongen er spolert for Gangnes. Han kom nylig tilbake på landslaget etter 17 måneder med opptrening etter forrige kneskade.

– Prosessen rundt rehabilitering har blitt styrt veldig profesjonelt, han var tålmodig, trente målbevisst og alt gikk etter planen. Med denne nye skaden er det bare å innse at knærne hans sliter med store belastninger, sier Stöckl.