LSK Kvinner fikk juling på Åråsen

LSK Kvinner var flere nummer for små og tapte hele 0-5 for Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale torsdag kveld.

Det betyr i praksis at det er over før bortekampen i England. Den kampen blir en ren parentes etter utklassingssifrene på Åråsen.

LSK hang med i det første kvarteret i hver omgang, men strengt tatt noterte vi ingen målsjanser til hjemmelaget gjennom nitti minutter.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Det var likevel jevnt og tamt fram til Manchester City scoret på sin første sjanse etter 26 spilte minutter. Lillestrøms forsvarsspill var ikke patent, og personlige feil gjorde at Demi Stokes scoret uten altfor mye press mot seg.

Overtok

Etter scoringen tok City over banespillet totalt ut omgangen. Blant annet hadde Nikita Parris en mulighet til å legge på til 2-0 med hodet etter en corner, men avslutningen gikk utenfor. Bortsett fra det var det ikke direkte farlig foran Cecilie Fiskerstrand i LSK-buret før gjestene fikk et litt enkelt straffespark med fem minutter igjen av omgangen. Straffesparket kom nok en gang etter slurv i LSKs bakre ledd.

Isobel Christiansen scoret sikkert til høyre for Fiskerstrand, og dermed 2-0.

Manchester City var hakket bedre i alt før pause, i aggressiviteten, i duellene, i pasningsspillet og giftigheten foran mål.

Tungt

Lillestrøm hevet seg fra bunnivået før pause og var bedre igjen i begynnelsen av 2. omgang. De store sjansene uteble, og etter et drøyt kvarter var det igjen gjestene som tok grep.

Kampens flotteste scoring kom etter 69 minutter, og det var igjen Manchester City som scoret. Innbytter Claire Emslie skjøt vakkert med venstrebeinet i det lengste hjørnet fra rundt 16 meters hold. Målet kom helt uten press av noe slag.

Kort tid etter la City på til 4-0, og det var Jane Ross som headet ballen pent i mål etter et presist innlegg. Samme Ross trillet inn et nytt mål til 5-0 fra kort hold bare minutter etter det igjen. City brukte bare ni minutter på de tre siste scoringene.