UTESTENGT: IOC har fire nye russiske langrennsløpere, inkludert Maxim Vylegzjanin. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT: IOC har fire nye russiske langrennsløpere, inkludert Maxim Vylegzjanin. Foto: NTB Scanpix

FIS vil hastebehandle russernes dopingsaker

IOC har straffet seks russiske langrennsløpere for doping. Nå er det opp til FIS om de får delta i verdenscupåpningen, og det haster med en avgjørelse.

Den internasjonale olympiske komités jurisdiksjon begrenser seg nemlig til olympiske leker, påpeker Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding torsdag.

– Det er opp til FIS å avgjøre konsekvensene av IOCs funn når det gjelder perioden utenom lekene, deriblant verdenscupen og andre FIS-konkurranser, står det.

Da Alexander Legkov og Jevgenij Belov ble diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra OL på livstid, valgte FIS å avvente avgjørelsen av de fire resterende sakene som gjelder profilerte russiske langrennsløpere.

Torsdag fikk Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Aleksej Petukhov og Maxim Vylegzjanin samme straff fra IOC. Dermed sender FIS de seks sakene til sitt dopingpanel, som skal behandle dem.

Det understrekes at man vil gi utøverne rett til en grundig behandling og en personlig høring, men samtidig vil man søke raske avgjørelser med tanke på at verdenscupsesongen snart starter.

– En ny melding vil bli sendt etter at vårt dopingpanel har truffet sine avgjørelser, avslutter FIS torsdagens pressemelding.

(©NTB)