I GODT HUMØR: Tom Cruise og Henry Cavill på Stavanger lufthavn torsdag ettermiddag.
I GODT HUMØR: Tom Cruise og Henry Cavill på Stavanger lufthavn torsdag ettermiddag. Foto: Tips@tv2.no

Tom Cruise ferdig med «Mission Impossible»-scenene på Preikestolen

Superstjernen vinket til fotografene, før han gikk inn i privatflyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Cruise (55), som de siste dagene har gjort opptak til den neste «Mission Impossible»-filmen på Preikestolen, har nå reist fra Rogaland.

Torsdag ettermiddag vinket han til fotografene, før han gikk inn i privatflyet på Stavanger lufthavn Sola, forteller en av de som var til stede.

– Han kom i et helikopter, gikk mot flyet og vinket til de fremmøtte, sier en av de som sto og så på til TV 2.

Ifølge bildet han tok av Cruise og «Supermann»-skuespilleren Henry Cavill på Stavanger lufthavn virket filmstjernene fornøyde med norgesoppholdet.

Cavell delte torsdag et bilde av seg selv på Instagram, hengende utenfor Preikestolen.

Utfordrende værforhold

Cruise ankom Stavanger søndag kveld, og det amerikanske filmteamet rakk å filme noen snutter i strålende sol mandag ettermiddag. Tirsdag satte dårlig vær imidlertid en stopper for opptakene, mens Cruise igjen var i aksjon på Preikestolen onsdag.

Torsdag morgen var det uklart om været nok en gang ville stå i veien for opptakene, men ifølge VG fikk produksjonstemaet i titiden klarsignal til å lande ved fjellplatået.

Scenene som spilles inn på Preikestolen, er spådd å få en sentral rolle i «Mission Impossible 6». Filmteamet har opplyst at Cruise skal klatre de siste meterne opp til toppen av fjellet, i det som trolig blir avslutningsscenen i filmen.

Kjent for å gjøre egne stunts

Det har lenge vært kjent at hovedrolleinnehaver Tom Cruise skulle spille inn scener på Preikestolen, og de siste dagene har man kunnet se ham henge utenfor Preikestolen i en vaier og klatre opp de siste meterne langs fjellveggen. Hollywood-stjernen er kjent for å gjøre sine egne stunt.

Under flere av opptakene har også en annen mann hengt under Cruise, men det har tidligere vært usikkert om dette var en annen skuespiller eller en person i crewet.

Nok en Hollywood-stjerne på Preikestolen

Det viser seg at Tom Cruise ikke er den eneste stjernen som har svingt seg fra Preikestolen i det siste. En tidligere «supermann» er også med på innspillingen.

Henry Cavill, som blant annet er kjent fra rollen som Clark Kent/Supermann i «Man of Steel» og «Batman vs. Superman», la torsdag ut et bilde av seg selv hengende i vaiere utenfor Preikestolen, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge IMDB er Cavill også på filmens rolleliste. (NTB/TV 2)