20 kampers karantene etter hockeyslagsmål

Didrik Nøkleby Svendsen må belage seg på lang karantene. Cato Cocozza suspendert i åtte kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter masseslagsmålet under søndagens oppgjør mellom Sparta og Lillehammer, er det blitt utdelt en knallhard straff til Didrik Nøkleby Svendsen.

Sparta-spilleren har fått 20 kampers karantene for sin opptreden under slagsmålet. I tillegg blir Spartas Tommy Kristiansen utestengt i én kamp.

– Det er jo en streng straff, men det jeg gjorde var langt over grensen. Jeg har sett TV-bildene, og det ser voldsomt ut. Så jeg tar egentlig bare straffen som en mann og skal komme styrket ut av dette, sier Svendsen til TV 2 Sporten.

– Ikke noen anke
– Men 20 kamper er mye?

– Ja, det er det. Men som sagt, jeg tar den straffen jeg får. Det som jeg gjorde var ikke greit i det hele tatt. Jeg skal bare trene hardt under suspensjonen og være klar til å spille igjen når straffen er over, slår han fast.

Sparta kommer ikke til å anke straffen.

– Nei, jeg har snakket med klubben og det blir ikke noen anke. Jeg tar straffen og skal komme styrket ut av dette, fastslår han.

– Slag i ansiktet
I tillegg er Frisk Askers Cato Cocozza suspendert i åtte kamper etter å taklet Stjernens Marcus Bryhnisveen søndag.

Cocozza traff Stjernen-spilleren i hodet da han kom inn som tredjemann i en duell, og fikk matchstraff av dommerne.

Han er sjokkert over dommen.

– Det er et skikkelig slag i ansiktet. Sammenlignet med andre hendelser denne sesognen, så hadde jeg aldri forventet såpass streng straff, sier Cocozza til Budstikka.

Han tror Norges Ishockeyforbund ønsker å sette et eksempel etter flere stygge hendelser den siste tiden.

– Det er et uheldig tidspunkt for meg, med alt som har skjedd denne sesognen. Jeg skjønner om de føler et press for å straffe hardere, sier Cocozza.