SPEKULASJONENE FORTSETTER: Engelske medier rapporter om at Manchester United-ledelsen er usikker på om José Mourinho vil fortsette i klubben etter neste sesong.
SPEKULASJONENE FORTSETTER: Engelske medier rapporter om at Manchester United-ledelsen er usikker på om José Mourinho vil fortsette i klubben etter neste sesong. Foto: Oli Scarff

Medier: – Derfor vurderer Mourinho å forlate Manchester United ved sesongslutt

Manchester Uniteds klubbledelse frykter at José Mourinho kommer til å forlate Old Trafford halveis ut i kontrakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjonene rundt José Mourinhos fremtid i Manchester United fortsetter med uforminsket styrke.

Flere engelske medier, deriblant BBC, Daily Mail og Sky Sports News, melder torsdag at det er en økende bekymring i Manchester United-ledelsen for at manager José Mourinho kan forsvinne til franske PSG ved sesongslutt.

José Mourinhos agent Jorge Mendes bekreftet overfor lokalavisen Manchester Evening News tidligere denne uken at Manchester United-manageren allerede er kontaktet av PSG.

Kontakten kom etter at Mourinho åpenlyst flørtet med den franske storklubben i et TV-intervju.

– Hvorfor Paris? For de har noe helt spesielt der. Magien, kvaliteten, ungdommeligheten…. Det er fantastisk, sa Mourinho til Telefoot.

I det samme intervjuet gjorde Mourinho det klart at han ikke har planer om å bli lenge i Manchester United.

– Jeg er fremdeles en trener som drives av utfordringer med store ambisjoner og med en vilje til å teste ut nye prosjekter. Jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å avslutte karrieren min i Manchester United, varslet Mourinho i TV-intervjuet.

Det skal være flere årsaker til at portugiseren vurderer å forlate Old Trafford ved sesongslutt, skal en tro engelske medier:

  • Mourinho frykter at Pep Guardiolas Manchester City bare vil øke forspranget på konkurrentene de neste to sesongene, skriver The Daily Mail. Manchester United-sjefen mener Guardiola får betydelig større ressurser og tillit av Manchester City-ledelsen til å bygge akkurat den troppen spanjolen ønsker seg, mens Mourinho opplever det som om at han må kjempe om midlene til spillerkjøp og ikke har den nødvendige tilliten på Old Trafford.
  • For å ta opp kampen med de største klubbene krever Mourinho betydelig mer midler til spillerkjøp – til tross for at han har brukt over tre milliarder på stjernesigneringer siden han overtok i mai 2016. BBC rapporter imidlertid at Mourinho er tvunget til å selge spillere før han får frigitt midler til nye stjernekjøp – en melding som skal ha falt i svært dårlig smak hos den meritterte manageren.
  • Etter nesten halvannet år som Manchester United-manager har Mourinho fremdeles ikke fått seg fast plass å bo i Manchester. Selv om United-ledelsen godtar at manageren bor på hotell, skal det være en viss bekymring for at dette gjør det enklere for Mourinho å forlate klubben på kort varsel siden han ikke har permanent sted å bo i Manchester.
  • Mourinho er halvveis i sin treårsavtale med Manchester United. Etter å ha vunnet ligacupen og Europaligen forrige sesong, og fått en god start på årets sesong, skal ledelsen på Old Trafford være fornøyd med jobben Mourinho har gjort på Old Trafford. Uttalelsene om sin beundring for PSG skal derfor ha overrasket Ed Woodward og de andre United-direktørene, og ha ført til usikkerhet om Mourinho virkelig ønsker å knytte seg til en langtidskontrakt med rødtrøyene.

Sky Sports: – Jakter på forsterkninger til januar
Selv om Manchester Uniteds klubbledelse frykter at Mourinho vil forsvinne til PSG ved sesongslutt, hevder Sky Sports News at portugiseren er hundre prosent dedikert til å fullføre årets sesong med stil.

– Mourinho har fremdeles planer for klubbens fremtid, og vil bruke landslagspausen til å speide på potensielt nye spillere. Det er ventet at 54-åringen vil være tilstede på flere landskamper i Europa i helgen for å følge potensielle spillerkjøp før overgangsvinduet åpner igjen i januar, skriver Sky Sports News.

I et intervju med Sky Sports News slo imidlertid Mourinho fast at han ikke har planer om å skrive under på en ny langtidskontrakt med Manchester United.

– Jeg kommer ikke til å signere en ny femårsavtale og jeg kommer ikke til å forlate klubben til fordel for PSG. Jeg er Manchester United-manager. Jeg har en kontrakt, og mer er det ikke å si, sa han.