REISTE TIL TAIWAN: Sandnes Ulf-spiller Vidar Nisja.
REISTE TIL TAIWAN: Sandnes Ulf-spiller Vidar Nisja. Foto: PRIVAT

Dropper Eliteserie-kvalik for å hente adopsjonsbarn i Taiwan

Sandnes Ulf-spiller Vidar Nisja reiste til Taiwan for å adoptere to barn. Dermed går han glipp av kvalifiseringskampen til Eliteserien mot Ranheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger (TV 2 Sporten): Den tidligere Viking-spilleren Vidar Nisja har vært i god form for Sandnes Ulf i høst, men gikk glipp av siste seriekamp mot Fredrikstad.

Da var reisen til Taiwan var førsteprioritet.

– Det var ikke valgfritt, prosessen startet allerede i januar 2016 da vi søkte om adopsjon. Den 24. april ringte adopsjonsbyrået og sa at vi hadde blitt tildelt barn. Vi ble veldig veldig glade og forbauset, fordi det var ikke bare ett men to barn. Da vi søkte huket vi av for et alternativ med tvillinger selv om vi visste at sannsynligheten for å få tvillinger var veldig liten. Men i Taiwan blir to biologiske søsken som er tett i alder regnet for tvillingadopsjon, sier en glad Vidar Nisja på telefon fra Taiwan til TV 2 Sporten.

DROPPER KVALIK: Vidar Nisja reiser til Taiwan mens Sandnes Ulf spiller kvalik.
DROPPER KVALIK: Vidar Nisja reiser til Taiwan mens Sandnes Ulf spiller kvalik. Foto: Torbergsen, Mats

Venter på dommen fra myndighetene i Taiwan
Dermed befinner midtbanespilleren seg sammen med sin kone Marta i Taiwan når Sandnes Ulf reiser til Ranheim for den viktige kvalifiseringskampen om opprykk til Eliteserien.

Der tilbringer han tid med barna de hentet på et barnehjem mens saken er oppe i rettssystemet i Taiwan.

Det kan ta opptil fire uker før de får en endelig godkjennelse til å ta med gutten på sju måneder og jenta på snart to år hjem til Norge.

– Det var ekstremt spennende og gledelig å møte de for første gang på barnehjemmet. Det betyr veldig mye for oss og føles veldig riktig, erkjenner Nisja.

– Er dere spent på dommen?

– Ja det er alltid litt spennende siden ingenting er avgjort før dommen kommer, men i de aller fleste sakene går det bra, svarer han.

Treneren: – Dette er jo en gladsak
31-åringen skryter av både adopsjonsbyrået InorAdopt, og ikke minst klubben han spiller for Sandnes Ulf, som har vært forståelsesfulle og støttet ham fra dag én.

– Det er jo bare en gladsak. Vi syns dette er fantastisk både for ungene, for han og sin familie, så det må vi bare være glade for at det ordnet seg, sier trener Bengt Sæternes.

Han legger til at de visste dette var noe som kunne skje.

– Nå kom dette opp. Det var veldig synd både for laget og Vidar, for Vidar har kommet i form og var god. Da er det dumt at han ikke kan være med i cup-spillet, konstaterer treneren.

Nisja innrømmer med et smil at timingen kunne vært bedre.

– Det hadde vært perfekt etter siste kamp og det er litt spesielt å se kampene her, men jeg følger godt med, forsikrer han.