TOPP ÅTTE: Ingeborg Walther (18) er blant de åtte gjenværende deltakerne i The Voice.
TOPP ÅTTE: Ingeborg Walther (18) er blant de åtte gjenværende deltakerne i The Voice. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen / TV 2

The VOICE-INGEBORG (18):

– Jeg får veldig mange meldinger fra gutter

Ingeborg Walther (18) blir litt brydd av all oppmerksomheten fra det motsatte kjønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under forrige livesending viste Ingeborg Walter (18) og jentene «girl power», og slo ut fire gutter fra konkurransen. Sarpsborg-jenta er helt satt ut av å være blant de åtte beste.

– Det er helt sjukt, faktisk! Jeg hadde aldri i hele mitt liv trodd at jeg skulle komme så langt, sier hun til TV 2.

– Han er veldig omsorgsfull

Etter at tre av fire snudde seg for Walther på blind audition tidligere i høst, valgte hun Morten Harket (58) som sin mentor. Et valg hun er sjeleglad for i dag.

– Det er litt klisjé å si det, men vi passer veldig bra sammen. Vi jobber godt sammen og forstår hverandre. De rådene han kommer med er konstruktive og lettfattelige, sier hun og legger til:

– Han er veldig omsorgsfull. Når han gir en klem, så kjenner du at han bryr seg og at han tar mentorrollen på alvor.

Får råd av Tomine Harket

Walther har også blitt kjent med Harkets datter, Tomine Harket (24), gjennom The Voice.

– Vi ble kjent da hun var og publikum under TV-sendingen. Etterpå ble hun med på en øl sammen med The Voice-gjengen, og det var her vi kom ordentlig i prat, ble bedre kjent og avtalte å finne på noe sammen en dag. Vi «klikka» litt, rett og slett.

I ettertid har de møttes og fortsatt praten over en matbit.

– Hun har jo vært med på Stjernekamp, vært inne i den bobla og kan gi litt tips og råd. I og med at hun er en del år eldre enn meg, føles litt som en storesøster, selv om vi ikke kjenner hverandre så godt. Hun er en veldig flott og jordnær jente, sier Walther.

Bes med på date

Til tross for at Ingeborg nå tilbringer mye tid i Oslo, merker hun at hjembyen Sarpsborg er i The Voice-modus.

– De er nok litt stolte, og liker at jeg representerer byen på en slik måte. Jeg har fått veldig god støtte fra dem, og folk spør ofte om hvordan det er å være med i The Voice. Men det er ikke sånn at jeg blir stoppet opp på gata, altså. Det går ganske rolig for seg, sier hun og ler.

18-åringen får også mye oppmerksomhet i sosiale medier.

– Jeg får veldig mange hyggelige meldinger på Instagram fra små jenter og... fra gutter, sier hun lurt.

Mens jentene er mest opptatt av å rose henne for prestasjonene, har guttene ofte en litt annen agenda, nemlig å få henne med seg på date.

– Det er jo en veldig rar måte å ta slik kontakt med noen på, synes nå jeg. Så jeg svarer ikke ja på forespørslene om å gå ut og ta en kaffe og sånt, for det går mye på det, sier en lettere brydd Walther før hun legger til:

– Det flyr litt hus forbi, men jeg synes det er veldig hyggelig da!

For henne er den ekstra oppmerksomheten kun en bonus, og ikke noe hun higer etter selv.

– Jeg meldte meg ikke på The Voice for å bli kjent, men for å formidle musikk og et budskap til mennesker rundt. Den oppmerksomheten har bare kommet med på kjøpet, og det er selvfølgelig hyggelig, men det er ikke det som driver meg – for det er jo musikken, konstaterer Walther.

Ville bli skuespiller

Før The Voice hadde Ingeborg en helt annen plan enn å satse på musikken. Helt siden hun var åtte år og fikk en rolle i Putti Plutti Pott i Oslo, har hun jaget skuespillerdrømmen.

– Det er det som har vært min hovedgreie, også har jeg drevet med musikk på siden. Jeg går på musikklinja og har gjort en del spilleoppdrag her og der. Så meldte jeg meg på The Voice, og det var da jeg fant ut at syngingen var noe jeg virkelig ville satse på, forteller hun.

Hun understreker samtidig at så lenge hun får stå på en scene, så er hun lykkelig.

Alle mot alle

Fredag kveld er de åtte gjenværende deltakerne klare for ny livesending. Denne gangen er det alle mot alle, og den som får færrest stemmer av seerne må reise hjem.

– Det er både skummelt og... Nei, det er egentlig bare skummelt. Når man er i duell, så kan man sammenligne seg selv med den man skal synge mot, men det går ikke når man er så mange. Jeg tenker at man bare får ha fokus på sitt, gjøre det man kan og om det ikke når til topps, så har man gjort det man kan. Sånn er det, konstaterer hun.

Se The Voice live fredager klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.