Kremede blåskjell på 15 minutter

Blåskjell er som all annen sjømat, best på smak og konsistens i den kalde årstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift til 4 personer

Ca 2 kg blåskjell
2 finhakkede sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
½ finhakket rød chili (kan sløyfes)
1 gulrot i tynne strimler (som pasta)
1 finhakket vårløk ev gressløk
1 ½ dl hvitvin
3 dl fløte + 2 dl fløte «myk»pisket til krem (ev creme fraiche)

Slik gjør du:

Skyll blåskjellene i kaldt rennende vann. Kast skjell med skader og skjell som ikke lukker seg når du «kakker» på dem.

Varm en passende kjele til blåskjellene, legg i blåskjellene og tilsett hvitvin og grønnsakene. Legg på lokk og kok opp. La det dampe 2-3 min til alle skjellene har åpnet seg. Ta deretter opp blåskjellene og grønnsakene. Tilsett 3 dl fløte i kraften i gryten og la koke 2-3 min. Legg blåskjellene og grønnsakene tilbake i gryta og til det blir gjennomvarmt. Server med brød.

Når blåskjellene er spist opp, spis suppen med skje og brød som dyppes i den gode kremede kraften.

TIPS: Retten kan også lages som en blåskjellfrikassé.
Ta opp de dampede blåskjellene, rens og legg innmaten tilbake i suppen. Kok opp og vend inn 2 dl mykpisket fløte. Smak til med salt og pepper og ev friske urter.