– Jeg ville ikke møtt Zlatan, selv om han var 40 år og spilte med brukne bein

Italia-stjernen Daniele De Rossi er mildt sagt glad for at han slipper å møte det svenske ikonet Zlatan Ibrahimovic i fredagens playoffkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist Sverige spilte playoff til et mesterskap var i november 2015.

Da steg Zlatan Ibrahimovic frem som en frelser og skjøt Sverige til EM med to mål mot Danmark i Parken.

– Danskene sa at jeg burde pensjonere meg, men jeg pensjonerte hele deres land, sa en ubeskjeden Zlatan på sedvanlig vis etter å ha satt en effektiv stopper for Danmarks drøm om å komme til EM.

Fredag skal Sverige ut i en tøff playoff til VM i Russland 2018 – men denne gang må de gule og blå klare seg uten Zlatan Ibrahimovic, som har gitt seg på landslaget.

Se utdrag fra De Rossis pressekonferanse øverst!

– Ville aldri møtt Zlatan
Playoff-motstander Italia er sjeleglad for at de slipper å møte Zlatan Ibrahimovic – i hvert fall hvis du spør veteranen Daniele De Rossi, som har spilt 116 landskamper og scoret 21 mål for «Azzurri» siden debuten på A-landslaget i 2004.

– Jeg vil aldri møte ham, og ville ikke møtt Zlatan selv om han var 40 år og spilte med brukne bein, sa De Rossi på onsdagens pressekonferanse, ifølge italienske medier.

– Ikke en gang da ville jeg møtt ham. For oss er det definitivt en fordel at Zlatan ikke er med, slo Roma-stjernen fast.

Han fikk full støtte av lagkamerat Alessandro Florenzi.

– Sverige er mye mindre farlige uten Zlatan, mente han.

– Å komme til VM betyr alt for meg
Sverige har ikke vunnet mot Italiai en tellende kamp siden 1998. Daniele De Rossi håper Italias gode statistikk mot svenskene fortsetter.

– Å komme til VM betyr alt for meg. Vi må vinne for å gå til VM. Returkampen på San Siro er allerede utsolgt, og dette er rett tidspunkt til å bevise for fansen at vi fortjener en plass i VM, sa han.

De Rossi advarer imidlertid mot å ta for lett på svenskene, selv om Zlatan Ibrahimovic ikke er med.

– Vi har et sterkt lag og er kanskje bedre enn Sverige. Men det er viktig at vi gjør det som er nødvendig. Fotball er mye mer åpent nå. De beste spillerne spiller ikke bare for de største landene i Europa, eller Brasil og Argentina, påpekte han.

Den første kampen mellom Sverige og Italia spilles på Friends Arena førstkommende fredag. Avspark er klokken 20.45.