– Den siste IS-kontrollerte byen i Syria er omringet

Syriske styrker har omringet Albu Kamal, den siste IS-kontrollerte byen i Syria, ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Soldater fra hæren og allierte styrker har fullstendig omringet Daesh-terroristene i Albu Kamal. De har begynt operasjoner for å utradere dem fra byen, meldte SANA onsdag kveld.

Albu Kamal skal være den siste syriske byen som fortsatt kontrolleres av IS.

Daesh er en av flere forkortelser som brukes om den ytterliggående islamistgruppa som kaller seg Den islamske staten (IS).

Russiske kampfly

Albu Kamal ligger nær grensa mot Irak i provinsen Deir al-Zor, hvor det er store oljeforekomster. Syriske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper har i flere uker rykket nærmere byen, med støtte fra russiske kampfly.

En kilde i en av militsgruppene forteller at den libanesiske Hizbollah-militsen onsdag nådde fram til utkanten av byen.

IS mister territorium

De siste månedene har IS mistet stadig mer territorium i Syria. I oktober erobret amerikansstøttede styrker byen Raqqa, som har vært IS' hovedsete i flere år.

Midtøsten-ekspert og professor ved Universitetet i Bergen, Knut S. Vikør, har imidlertid tidligere forklart til TV 2 at dette trolig ikke vil svekke terrororganisasjonen.

– IS vil gå over til flere terrorangrep når de ikke lenger har territorium. Det vil bli en videreføring, og trolig en forsterkning, av angrep, sa Vikør.

Borgerkrigen i Syria, som har vart siden 2011, har sendt millioner på flukt de siste årene. Hundretusener er drept og mange sivile har lidd av ekstrem sult som følge av blokkerte transportårer inn til byene.

(TV 2/NTB)