DREPTE KAMERATEN: Den 35 år gamle mannen er nå dømt til fengsel for å ha drept kameraten sin. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
DREPTE KAMERATEN: Den 35 år gamle mannen er nå dømt til fengsel for å ha drept kameraten sin. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Dømt til 15 års fengsel for machete-drap

En 35 år gammel mann er dømt til 15 års fengsel for å ha drept kameraten med en machete i leiligheten sin i Elverum i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han tok dommen med fatning, han har hatt snart ett år på å forberede seg på dette, sier forsvarer Helge Hartz til TV 2.

Mannen vurderer å anke dommen, fordi dommeren kun gav ett års strafferabatt selv om mannen selv gikk til politistasjonen i Elverum og meldte seg.

Hartz sier til TV 2 at de forventer større fradrag i straffen.

Straffen på 15 år er den samme som påstanden til aktor under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett.

Da politiet kom til åstedet i desember i 2016, fulgte de et blodspor i oppgangen og fant en livløs mann i en leilighet. Mannen ble kort tid senere erklært død.

Den nå dømte gjerningsmannen meldte seg selv for politiet kort tid senere. Begge de involverte er menn i 30-årene.

Gjentatte hugg med manchete

35-åringen erkjente å ha drept kameraten 13. desember i fjor. Han brukte en 50 centimeter lang machete som han hadde laget selv til å hogge kameraten 29 ganger i hodet, halsen og armene.

Han har forklart at han ikke husker noe av selve drapshandlingen og at han løp ut av blokken og gikk til politistasjonen etter at han skjønte hva som hadde skjedd. Begge de to tilhørte et rusmiljø.

– Han har forklart at de to satt i leiligheten og drakk. Det var hyggelig stemning. Det var da kameraten skulle gå, drapet skjedde, har forsvareren tidligere sagt til NRK.

(©NTB/TV 2)