SPILT MED STORE NAVN: Robbie Rogers (t.h.) har spilt med blant andre Robbie Keane, Steven Gerrard og Nigel de Jong i MLS-klubben LA Galaxy de siste sesongene.
SPILT MED STORE NAVN: Robbie Rogers (t.h.) har spilt med blant andre Robbie Keane, Steven Gerrard og Nigel de Jong i MLS-klubben LA Galaxy de siste sesongene. Foto: Victor Decolongon

Angrer på én ting etter at han sto frem som homofil

– Som tenåring levde jeg med frykt og skam, og dessverre bestemte den redde gutten inni meg for å skjule min seksualitet fremfor å omfavne den, sier fotballspilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robbie Rogers er en av få homofile, mannlige fotballspillere som har valgt å være åpen om sin egen legning, og da han debuterte for Major League Soccer-klubben LA Galaxy i 2013, ble han den den første åpne homofile til å spille i en av de store nordamerikanske sportsligaene.

Rogers offentliggjorde sin legning etter at han ble frigitt av Championship-klubben Leeds i 2013, og bestemte seg samtidig for å legge opp, men snaut tre måneder senere ble han snappet opp av La Galaxy.

Nå har 30-åringen bestemt seg for å sette et endelig punktum på fotballkarrieren, og i et Instagram-innlegg skriver Rogers om valget han tok for drøyt fire år siden.

– Det eneste jeg angrer på i løpet av min elleve år lange karriere, er årene jeg var i skapet. Jeg skulle ønske jeg hadde motet som så mange unge har delt med meg i de siste fem årene. Det er disse unge menneskene som inspirerte meg til å takle frykten og til å spille fotball igjen. De sender meg fortsatt brev hver eneste uke, og jeg må si takk til dem, skriver han.

Rogers dro til Europa og Heerenveen som ung gutt for elleve år siden. Det ble et kort opphold i Nederland, men fire år i Colombus Crew fikk fart på venstrebackens karriere og i 2012 ble han hentet til England og Leeds.

What a beautiful Summer!!! So jealous of Caleb's shoes.... #ALWAYS

Et innlegg delt av Robbie Rogers (@robbierogers)

– Som tenåring levde jeg med frykt og skam, og dessverre bestemte den redde gutten inni meg for å skjule min seksualitet fremfor å omfavne den. Mine lykkeligste år som spiller er de hvor jeg kunne gå gjennom stadion på kampslutt og treffe partneren og sønnen min, skriver Rogers, som fikk 18 landskamper for USA.

Han oppfordrer andre til å stå frem og være åpne om sin egen seksualitet.

– Min stolteste oppnåelse i karrieren er å bidra til større åpenhet for dere andre. Dette hadde ikke vært mulig uten lagkamerater og brødre på og utenfor mange, og LA Galaxy og Bruce Arena, som så meg som en av spillerne og ikke en distraksjon, eller supporterne som bedømte meg for min arbeidsinnsats og ikke min seksualitet, fortsetter Rogers i innlegget.

NBA-spiller Jason Collins sto frem som homofil kort tid etter Robbie Rogers i april 2013, skriver The Guardian.