FORSTERKER: Oilers-trener Pål Gulbrandsen.
FORSTERKER: Oilers-trener Pål Gulbrandsen. Foto: Johansen, Carina

Oilers henter amerikaner

Willian Rapuzzi (27) spiller resten av sesongen i Stavanger Oilers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter rogalendingene på sine nettsider onsdag formiddag. 27-åringen fra den amerikanske delstaten Alaska ventes til Stavanger i løpet av helgen.

– William blir en solid forsterkning for oss. Han er fysisk robust, hurtig og skuddsterk. En kombinasjon som gjør ham svært målfarlig, en egenskap vi som kjent trenger å tilføre laget slik høsten har utviklet seg, sier sportssjef Pål Higson.

Løperen Willian Rapuzzi kommer fra den sveitsiske klubben EHC Visp på nivå to. 27-åringen har spilt de tre siste sesongene i klubben. Rapuzzi spilte sesonger i NCAA for Colorado College, før han han i ECHL for Idaho Steelheads i 2013.

Nå venter Get-ligaen for Rapuzzi, som i første omgang skal spille i Get-ligaen ut 2017/18-sesongen. Amerikaneren er tilgjengelig så fort Utlendingsdirektoratet (UDI) godkjent søknaden.

– Så ærlig skal vi være. GET-ligaen er ikke det første en spiller med suksess i NLB og to utlån til NLA tenker karrieremessig. Det la seg derimot ikke til rette for Rapuzzi i denne omgang. Dermed fikk vi muligheten til å hente ham til Stavanger. Også takket være Mark Van Guilder som la inn et godt ord får både ligaen og Oilers som klubb, sier Pål Higson til oilers.no.

Stavanger Oilers har slitt tungt denne sesongen og ligger på sjuendeplass.