NYTT HUS: Menigheten på Bekkelaget i Oslo har kjøpt denne eiendommen til møter, aktiviteter og undervisning.
NYTT HUS: Menigheten på Bekkelaget i Oslo har kjøpt denne eiendommen til møter, aktiviteter og undervisning. Foto: Zovenfra AS

Menighet kjøpte luksusvilla til hele 30 millioner kroner

Bekkelaget og Ormøy menighet orket ikke vente lenger på et nytt menighetsbygg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagens Næringsliv har Bekkelaget og Ormøy menighet kjøpt eiendommen, som er nærmeste nabo til Ormøy kirke, for 30 millioner kroner.

Menigheten i Oslo har i lang tid ventet på et nytt bygg hvor de kan ha kirkelig aktiviteter og møtevirksomhet.

– Menigheten har kjøpt hus!

Det er Kirkelig Fellesråd i Oslo (KfiO) som har hatt ansvaret for utgiftene knyttet til bygging av et nytt lokale, men det har tatt lang tid å ferdigstille et endelig prosjekt.

– Det har lenge vært planlagt å bygge et forsamlingslokale i tilknytning til kirken, sier daglig leder i Bekkelaget og Ormøy menighet, John Gjertsen til TV 2.

Men ifølge menigheten har utilstrekkelige kommunale bevilgninger imidlertid tvunget KfiO til å utsette disse byggeplanene flere ganger.

Men nå har altså menigheten tatt saken i egne hender.

– Naboeiendommen til kirken kom for salg, og vi ønsket ikke å vente for lenge. Derfor besluttet menigheten å kjøpe det, sier Gjertsen.

Ifølge DN er luksusboligen på 425 kvadratmeter.

På sine nettsider forklarer menigheten hvordan de har hatt råd til å kjøpe eiendommen.

– Bekkelaget og Ormøy menighet har ikke mye «penger på bok». Menigheten disponerer imidlertid en betydelig eiendomsmasse, mesteparten knyttet til diakonale formål, som gjorde det mulig å lånefinansiere kjøpet av Ormøybakken 6, skriver menigheten i et nyhetsbrev.

Skal leie ut

Menigheten skriver videre at bygget skal brukes til møtelokaler, minnestunder etter begravelser, undervisning og annen menighetsaktivitet.

– Menigheten planlegger for øvrig bare å bruke en mindre del av eiendommen – en stor del vil bli solgt eller utleid, noe som vil være et vesentlig bidrag til å finansiere kjøpet, opplyser de.

Det vil være Bekkelaget og Osterøy menighet som vil betjene lånet på eiendommen.