SSB-sjefen skal i nytt møte med Jensen fredag

SSB-sjef Christine Meyer sier situasjonen rundt byrået er komplisert, og at hun skal i et nytt møte med finansminister Siv Jensen fredag denne uka.

SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Butt, Mariam
SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Butt, Mariam

Onsdag møttes finansminister Siv Jensen (Frp) og SSB-sjef Christine Meyer i et møte på Stortinget.

– Jeg har hatt et godt møte med finansminister Siv Jensen i dag. Vi har diskutert tiltak for å skape ro rundt omorganiseringsprosessen i SSB. Situasjonen er fortsatt komplisert og vi trenger noe mer tid. Jeg ser fram til å diskutere dette videre i et nytt møte med finansministeren på fredag, sier administrerende direktør i SSB, Christine Meyer, i en uttalelse etter dagens møte med Siv Jensen.

Finansministeren møtte pressen like etter klokken 13.00.

– Jeg kommer ikke til å gå i detaljer om det som pågår. Det er en krevende prosess, og jeg har valgt å bruke den tiden jeg trenger til å redegjøre for fakta i saken, sier Jensen.

Hun sier hun ønsker å bli ferdig med saken så fort som mulig.

– Har du tillit til SSB-sjefen?

– På dette tidspunktet er jeg først og fremst opptatt av å gå inn i alle fakta i saken. Dette er en sak mange engasjerer seg i og har meninger om. Det skjønner jeg, for de leverer viktig statistikk til mange samfunnsaktører. Det som er viktig er at SSB i fremtiden oppfattes som uavhengig og innbyr til tillit, sier Jensen.

(©NTB)