SSB-sjefen gikk ut bakveien fra Finansdepartementet etter møte med Siv Jensen

SSB-sjef Christine Meyer forlot i 10-tiden Finansdepartementet etter et møte med finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganisering i byrået.

STAKK: SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
STAKK: SSB-sjef Christine Meyer. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Meyer forlot ifølge journalistene på stedet møtet i 10-tiden via en bakdør.

– Vi har mange utganger, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet, Eva Karin Dahle Rabben, til Aftenposten.

Meyer var ute i god tid til møtet som skulle starte i Finansdepartementet klokka 8.15. På forhånd var det ventet at SSB-sjefen ville komme med sitt forslag til løsning på striden rundt omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå (SSB).

Jensen møtte også Meyer til en samtale i Finansdepartementet sist mandag. Der orienterte SSB-direktøren om omstillingsarbeidet i byrået, men en konklusjon ble ikke trukket.

– I lys av uroen som har oppstått, diskuterte vi også innretningen av forskningsavdelingen og leveransene til regjeringen, Stortinget, departementene og partene i arbeidslivet, sa statsråden etter møtet.

SSB er i ferd med å gjennomføre en større omorganisering av byrået. 25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver, selv om de får beholde forskertittelen. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy.

NTB