Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det russiske helikopteret av typen Mi-8AMT styrtet i havet med åtte personer om bord 26. oktober. Vraket ble etter hvert lokalisert på 209 meters dyp, omtrent 2 kilometer fra land nordøst av Kapp Heer.

Havarikommisjonen har hevet helikopterets skrog, halebom, GPS-enheter og flymaskinens Cockpit Voice Recorder. Dette er en av enhetene i det som vanligvis omtales som «de svarte boksene».

Sendt til Moskva

Havarikommisjonen har også funnet sterkt skadde komponenter fra den andre «svarte boksen», helikopterets Flight Data Recorder.

Denne enheten registrerer en lang rekke parametre om posisjon og bevegelse i luften, samt alt som har å gjøre med flymaskinens tekniske systemer. Minneenheten fra helikopterets FDR er ikke funnet, opplyser Havarikommisjonen onsdag morgen.

De svarte boksene og GPS-enheten er transportert til Moskva for analyse i samarbeid med den russiske havarikommisjonen. Helikopteret vil bli fraktet til fastlandet i løpet av de kommende dagene.

Bare én av de som var om bord i helikopteret, er funnet. Søket etter de øvrige fortsetter.

Sysselmannen opplyser at det er lagt ut en dukke tilnærmet lik en menneskekropp for å studere avdriften og dermed få bedre kunnskap om hvor man skal lete.

25 vester

Én redningsvest ble funnet på havbunnen ikke langt fra vraket. I tillegg har man funnet 24 redningsvester om bord i helikopteret. Normalt skal det være 25 vester om bord. Ingen av vestene var aktivert.

Det er også gjort funn av en sko, en bag og en jakke mindre enn hundre meter fra der vraket lå på havbunnen.

Helikopteret var på vei fra den nedlagte bosetningen Pyramiden og til gruvebyen Barentsburg da det styrtet.