Semifinalehelten (20) hadde bestemt seg for å trappe ned

Sunniva Amalie Næs Andersen (20) var lei av toppidrettslivet og skulle satse på studier, men så kom telefonen fra Vipers-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers hadde ingen problemer med å ta seg videre til cupfinalen med 30-21-seieren over Storhamar tirsdag, og i en kamp med flere store profiler, var det Sunniva Amalie Næs Andersen som stjal showet med sine ti mål på elleve skudd.

Se sammendrag fra semifinalen mellom Storhamar og Vipers i videovinduet øverst!

– Det har vært utrolig gøy. Jeg har noen helt fantastiske lagvenninner som gir meg gode muligheter, så bare å sette ballen i mål, sa hun ydmykt til TV 2 etter kampen.

– Det er vel ikke bare-bare?

– Jeg har øvd mye på kantskuddene, så jeg har forskjellige varianter for å kunne score mål, sier Næs Andersen.

Men at 20-åringen skulle holde lekestue med Storhamar i en semifinale i cupen, virket helt utenkelig for noen måneder siden, for den tidligere Gjerpen-spilleren var lei av toppidretten og hadde bestemt seg for å trappe ned håndballen.

– Jeg hadde bestemt meg for å studere, trappe ned og spille i andredivisjon. Så ringte Kenneth (Gabrielsen, Vipers-trener) meg før sommerferien og sa jeg kunne spille for samarbeidslaget Våg i andredivisjon. Jeg tenkte at det var en mulighet, og så ble det sånn, sier en smilende Næs Andersen, som studerer til å bli bioingeniør.

I midten av september debuterte hun for Vipers i Eliteserien, og har siden vært med i flere kamper – først og fremst som vikar for Vilde Jonassen.

– Jeg tenkte bare jeg kunne gjøre så godt jeg kan og bidra for laget. Jeg var litt småstresset før kampen i dag, for jeg har ikke spilt så mye på lenge, sier Næs Andersen, som koser seg med spill for Norges beste lag om dagen.

– Det er utrolig gøy å være på et lag der alle er vinnerskaller og løfter hverandre, fortsetter forrige sesongs toppscorer for Gjerpen i Eliteserien.

TV 2s håndballkommentatorer brukte store ord om kantspilleren fra Skien.

– Etter lørdagens storkamp sto hun med sju scoringer i serien. Bare i dag har hun ti mål, så det er den dagen, kommenterte Harald Bredeli.

– Hun var en åpenbaring i denne kampen. Hun hadde to scoringer i første omgang, åtte i andre, inkludert flere lekkerbisker med stor, stor teknisk utførelse. Det er moro å se at hun kan levere det, sa håndballekspert Bent Svele da TV-bildene viste Næs Andersen bli hyllet av lagvenninnene og få prisen for semifinalens beste.

Larvik og Stabæk møtes i den andre cup-semifinalen onsdag kveld. Finalen spilles i Oslo Spektrum fredag 29. desember.