Herjet da Vipers tok seg til cupfinale: – En åpenbaring

Sunniva Amalie Næs Andersen scoret ti av målene i ny nimålsseier for Vipers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Vipers 21-30

Se sammendrag fra semifinalen mellom Storhamar og Vipers i videovinduet øverst!

Vipers tok en knusende 34-25-seier i toppkampen i Eliteserien mot Storhamar lørdag, og klasseforskjellen viste seg på ny i tirsdagens semifinale i cupen.

Kristiansand-klubben tok en ny nimålsseier og er videre til finalen i Oslo Spektrum med en suveren 30-21-seier.

Sunniva Amalie Næs Andersen var kampens store spiller med sine ti mål.

– Etter lørdagens storkamp sto hun med sju scoringer i serien. Bare i dag har hun ti mål, så det er den dagen, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

– Hun var en åpenbaring i denne kampen. Hun hadde to scoringer i første omgang, åtte i andre, inkludert flere lekkerbisker med stor, stor teknisk utførelse. Det er moro å se at hun kan levere det, sa håndballekspert Bent Svele.

Næs Andersen roser lagvenninne.

– Det har vært utrolig gøy. Jeg har noen helt fantastiske lagvenninner som gir meg gode muligheter, så bare å sette ballen i mål, sier hun ydmykt.

Larvik og Stabæk spiller om den andre finaleplassen onsdag.

– Strålende av Lunde-Borgersen
Etter fire målløse minutter var det Sulland som banket inn 1-0 for Vipers, som ikke så seg tilbake. Midtveis i omgangen ledet kristiansanderne hele 8-2.

Storhamar reduserte Vipers' ledelse til tre mål etter 23 minutter, men det skremte ikke gjestene. Pernille Wang Skaugs scoring halvannet minutt før pause gjorde at Vipers gikk til andre omgang med 13-8.

– Jeg synes det er godt forsvarsspill av Vipers igjen. Det var en strålende førsteomgang av Kristine Lunde-Borgersen før hun satte seg etter 17-18 minutter, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele etter første omgang.

Lunde-Borgersen var ikke helt fornøyd med lagets første halvtime.

– Vi er klare, vi vil veldig gjerne, men det klabber litt. Det har gått litt opp og ned. Det gikk veldig greit i begynnelsen, så vi må se om vi kan gjøre det samme i andre omgang. Om vi senker oss ned, henter de oss inn igjen, sa Lunde-Borgersen til TV 2, og fikk støtte av trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi er litt ubesluttsomme og feige. Vi vet at når Storhamar får litt has og taklet oss litt, så blir vi litt resignerte og da kommer det unødvendige feil. Vi må ha mer fart når de begynner å ta ut spillpunktene våre, sa treneren.

– Ubesluttsomme og feige
Storhamar-trener Arne Senstad likte mye av det han så mot Vipers.

– Nå synes jeg vi treffer brukbart bakover og har mange muligheter til å være med, men vi er feige fremover og tar tidlige og dårlige avslutninger, sa han.

– Vi er ganske fornøyd med forsvaret så langt, men må sette mer tempo fremover og ikke være redde for å gå for mål, for vi går for mye sideveis, sa Storhamar-spiller Kamilla Sundmoen like før starten på andre omgang.

Storhamar startet friskt i andre omgang, og snaut tre minutter var spilt da Vipers' ledelse var redusert til 10-13. Det var imidlertid bare det som skulle til å vekke gjestene igjen, for halvannet minutt senere var det igjen femmålsledelse til kristiansanderne.

Resten av omgangen ble en paradsjemarsj for Vipers, som vant hele 30-21.

Larvik og Stabæk møtes i den andre cup-semifinalen onsdag kveld. Finalen spilles i Oslo Spektrum fredag 29. desember.