Åpenhjertig Rose om den vanskelige tiden:

– Jeg mistet lysten på å komme tilbake

Tottenham-stjernen Danny Rose forteller at han var så langt nede at han følte han ikke skulle komme tilbake på fotballbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kneskade holdt Danny Rose på sidelinjen i over ni måneder, men nå er Tottenham-spilleren tilbake på banen. I et åpenhjertig intervju med BBC forteller han om den vanskelige tiden ute med skade.

– Forrige sesong følte jeg meg ustoppelig, en av de beste, men så kom skaden. Det gjorde at jeg traff bakken igjen, og det var vanskelig å akseptere. Det er bare to måneder siden jeg var på rehabilitering og mistet lysten på å komme tilbake frisk, for jeg følte det ikke kom til å skje, sier han.

– Det var Tottenhams seier over Dortmund og turen til Madrid som gjorde at sulten for fotball kom tilbake, fortsetter Rose.

Se TV 2s Premier League-studio diskutere Danny Roses sjokkintervju fra før sesongen i videovinduet øverst!

Fikk hjelp av psykolog
Venstrebacken fikk sine første spilleminutter siden slutten av januar da han kom inn som innbytter mot Real Madrid i midten av oktober. En drøy uke senere startet Danny Rose da Tottenham ble slått ut av Tottenham mot West Ham.

– Jeg trodde jeg skulle være ute i bare et par uker, men uker ble til måneder og jeg så ikke for meg å spille igjen i nær fremtid, sier Rose, som forteller at han etter hvert fikk hjelp av psykolog.

– Det er godt å snakke med folk og dele problemene. Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det like etter at jeg ble startet, sier 27-åringen fra Doncaster.

Godt spill av vikar Ben Davies har imidlertid begrenset savnet av Rose.

– Jeg føler meg sterkere. Dette var min første alvorlige skade i løpet av mine ti år som profesjonell fotballspiller. Bank i bordet for at det aldri vil skje igjen, men om det skulle skje, vet jeg hva som venter meg. Da vet jeg at jeg ikke er alene. Det er folk som ønsker å hjelpe deg, og ikke bare i fotball. De gir sine tanker for å hjelpe deg, ikke bare fysisk, men mentalt også, sier Rose.

– Godt forhold til manageren
Den engelske landslagsspilleren havnet i hardt vært like før denne sesongen da han gikk ut og kritiserte egen lønn og klubbens overgangsarbeid. Rose gikk senere samme dag ut på sosiale medier for å beklage uttalelsene.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino aksepterte unnskyldningen fra Rose, som sier at han har et godt forhold til sin argentinske sjef.

– Vi har et godt forhold, vi snakker sammen nesten hver dag. I løpet av de siste tre årene er jeg en av spillerne som har vært mest på kontoret for å snakke og gå gjennom videoer, vi sender tekstmeldinger og jeg har til og med vært på besøk hjemme hos ham, forteller Rose, og fortsetter:

– Å sette meg inn mot Real Madrid, selv om det bare var ti minutter, var en klassehandling, for jeg følte meg som en del av det igjen, selv når jeg ikke blir satt inn. Så vidt jeg vet, er forholdet mellom meg og sjefen bra. Vi har begge de samme målene, som er å vinne et trofé for Tottenham.