Politiet undersøker området rundt Stortorget, der en mann er pågrepet etter å ha skutt mot bygninger. Det er ikke meldt om personskader etter skytingen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Politiet undersøker området rundt Stortorget, der en mann er pågrepet etter å ha skutt mot bygninger. Det er ikke meldt om personskader etter skytingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Avfyrte flere skudd i Oslo sentrum – ba om å bli løslatt

OSLO TINGRETT (TV 2): En mann i 20-årene som søndag ble pågrepet etter å ha skutt flere skudd ved Stortorvet, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 20-årene som søndag formiddag ble pågrepet av politiet etter å ha avfyrt flere skudd ved Stortorvet i Oslo, ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling. Påtalemyndigheten begjærte ham fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av disse ukene i isolasjon, på grunnlag av bevisforspillelse. Retten tok begjæringen til følge.

Siktede ba i fengslingsmøtet om å bli løslatt, etter å ha erkjent straffskyld for å hatt våpenet på seg og avfyrt flere skudd i sentrum av hovedstaden. Han anket også kjennelsen på stedet.

Mannens forsvarer, Tor Even Gjendem, opplyste i retten at hans klient har forklart til politiet at han hadde ruset seg i flere dager forut for hendelsen, og ikke husket stort av hva han hadde gjort denne helgen.

– Han ruset seg fra torsdag, men sov natt til fredag. Siden hadde han ikke sovet, sa Gjendem i fengslingsmøtet, der referatforbudet ble opphevet.

Siktede hadde gjennom helgen både drukket mye alkohol og ruset seg på narkotika. Han kan derfor ikke gjøre rede for hvordan han fikk tak i våpenet som ble brukt. Ifølge politiadvokat Philip Mathew Green er det snakk om et etthåndsvåpen.

– Han husker ikke hva han har tatt, og er redd for hva han har fått i seg, påpekte Gjendem.

Ifølge forsvareren opplevde mannen at han ble forfulgt «av spøkelser som kom ovenfra» og var livredd for «uvirkelige personer med paraplyer» som han så på gaten. Dette var også årsaken til at han tok opp våpenet igjen etter å ha lagt det fra seg, da han ble konfrontert av politiet, fordi han så .

Siktede har erkjent både å ha hatt våpenet på seg, og å ha avfyrt det i sentrum av hovedstaden.