Lagerbäck varsler ny rolle for Ødegaard

Landslagssjef Lars Lagerbäck kommer til å bruke Martin Ødegaard som kantspiller mot Makedonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard er for første gang med i landslagstroppen til Lars Lagerbäck. Heerenveen-spilleren har tidvis imponert i Nederland denne sesongen, men Norges svenske landslagssjef antyder at han kommer til å gi Ødegaard en annen rolle.

– Vi kommer med all sannsynlighet til å bruke ham som kantspiller, sier han til NTB.

Se Ødegaards lekre finte som lurte to motspillere i helgens serierunde i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Ødegaard har i høst spilt mye på høyrekanten, der han har kunnet dra seg inn i banen, men han må forvente andre oppgaver for landslaget.

– Du får en teknisk spiller, det vet vi definitivt. Så skal vi se hvordan han passer inn. Vi får ha litt tålmodighet, for det er første gang han er med under meg. Han får kanskje en litt annen rolle og andre arbeidsoppgaver enn hva han er vant til i Heerenveen, men jeg tror han løser det. Han virker som en oppvakt fyr, sier Lagerbäck.

Den tidligere landslagssjefen til Sverige, Nigeria og Island gleder seg til å se nærmere på den Real Madrid-eide midtbanespilleren.

– Jeg pleier å være forsiktig med forventninger, men alle vet at det er en talentfull spiller, så det skal bli interessant for meg å bli kjent med ham som person og på trening. Vi får se hvordan han benyttes, men vi ser frem til å se ham, sier Lagerbäck.

Ikke siden i mars 2016 har 18-åringen fra Drammen fått sjansen.

– Det er veldig kult å være tilbake på landslaget. Det er vel det alle norske spillere drømmer om. Det er stort å være her igjen, sier Ødegaard, som innrømmer at han har vært skuffet over å bli utelatt.

– Jeg har vært litt skuffet. Det er, som jeg sier, det alle norske spillere håper og drømmer om og jobber for. Da er det litt skuffende ikke å være med, men som jeg har sagt hele veien, så har jeg har god tid og stresser ikke veldig mye. Det har ikke vært helt krise for min del, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren til NTB.

Haitam Aleesami, Joshua King, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø og Omar Elabdellaoui har alle meldt forfall til kampene mot Makedonia og Slovakia.

– Jeg pleier å si at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe. Nå er det større sjanse for at noen som ikke hadde fått så mye spilletid, får spille mer. Det er positivt på én måte, men det er samtidig negativt at vi ikke får jobbet med med de vi forventer å ha startelleveren, sier Lagerbäck.

Både Anders Trondsen og Ola Kamara er hentet inn som erstattere, men bare 16 utespillere var med på tirsdagens trening.

– Det er en litt liten tropp, men det går fint om det ikke kommer flere skader. Det er noen spillere med småsmeller, men det ser positivt ut. Det er ikke aktuelt per nå å kalle inn flere spillere, sier Norges landslagssjef.

Lagerbäck varsler også at både Heerenveen-spiller Morten Thorsby og målmaskinen Pål Alexander Kirkevold i danske Hobro får sine landslagsdebuter mot Makedonia lørdag.