DØDE: Denis Dasoul, her fra tiden i Bregenz, døde søndag etter at han ble truffet av lyn.
DØDE: Denis Dasoul, her fra tiden i Bregenz, døde søndag etter at han ble truffet av lyn. Foto: Markus Leodolter

Tidligere belgisk fotballspiller ble truffet av lynet – døde

Denis Dasoul skulle lære seg å surfe. Så gikk det fryktelig galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denis Dasoul (34) har tidligere vært landslagskaptein for Belgia på ungdomsnivå. Som seniorspiller spilte han for klubber som Perugia, Genk, Bregenz og Royal Antwerp.

Dasoul la opp i 2011 og flyttet sammen med kjæresten til Melbourne i Australia. Nylig var han på ferie i Bali. Dasoul hadde en drøm om å lære seg å surfe.

Søndag ettermiddag padlet han ut sammen med surfeinstruktøren sin litt over klokken 14.00.

Sjokkerte vitner forteller om et enormt lynnedslag kvart over to. Lynet traff Dasoul, som befant seg like utenfor kysten.

– De var akkurat ferdig med økten sin og satt på surfebrettene sine. Begge falt umiddelbart av og sank ned i vannet, forteller et vitne ifølge The Mirror.

Dasoul og instruktøren ble sendt til sykehus en halvtime seinere. Politi-talsmann Johannes Nainggolan forteller at begge to døde momentant.

Pascal Scime, en venn av Dasoul, er knust etter den tragiske nyheten.

– Denis var en fantastisk person som levde hver dag som den var den siste. Han smilte og spøkte alltid. Han var i Bali på ferie sammen med kjæresten. Dette er bare en tragedie, sier han.

Kort tid etter meldingen om hans død strømmet det inn med kondolanser.

– Våre tanker er med familien og de nærmeste til Denis. Vi ønsker dem styrke i disse vanskelige tider, skriver Dasouls tidligere arbeidsgiver Royal Antwerp på Twitter.